Samsung planerar ett renoverat telefonprogram i Apple-stil

0 Shares

samsung-galaxy-note-7

Om du vill få tag på billigare Apple-produkter kan du välja en begagnad marknad på eBay, eller så kan du välja en officiell renoverad enhet från företaget själv. Samsung vill inte missa ett trick och ser ut att lansera sitt eget renoverade smartphone-program.

Med hänvisning till “en person med direkt kunskap om saken”, säger Reuters att programmet skulle kunna starta redan nästa år. Med Samsung-hårdvara som säljer för något av en premie – särskilt flaggskepp som Galaxy Note7 – är konsumenterna lika angelägna om att söka efter ett sparande som Samsung är att säkerställa fortlöpande vinst på en ständigt konkurrenskraftig marknad.

Reuters rapporterar att telefonerna för de som registrerar sig för ett års uppgraderingsprogram kan säljas vidare i ett försök att upprätthålla vinstmarginalerna. För närvarande är det inte klart hur mycket rabatt Samsung kan erbjuda på renoverade telefoner, och företaget har ännu inte utfärdat ett officiellt uttalande om programmet.

Som med Apple kommer alla renoveringsprogram som drivs av Samsung sannolikt att vara populära bland människor som är angelägna om att få tag på ett premiumvarumärke, men tycker att de inte har råd att köpa de allra senaste mobiltelefonerna. För alla som är villiga att vänta ett år kommer programmet att erbjuda en billigare hoppning på punkt som gynnar både kunder och Samsung.

0 Shares