Samsung SGH-G600 recension

0 Shares

Medan vi väntar på att Sony Ericsson K850i Cyber-shot ska anlända, är 5MP-kameraklubben ganska elit. Just nu har duopolet från Nokia N95 och LG KG920 pixeleffekten i dessa delar, och nu måste båda telefonerna välkomna en tredje klassisk avtryckare till veckan – Samsung G600.

Det kan verkligen inte anklagas för att följa kamphundens besättning. Medan både N95 och LG920 slår upp 5MP-objektivet i en fullfettsram glider G600 in i bilden med en otroligt snygg 14,9 mm-profil. Det kanske inte är en helt betald medlem i storlek noll Ultra-sortimentet, men G600 har ett lätt och expertisformat kompakt chassi nära U700.

Fem levande

Tack och lov har Samsung dödat U700: s främre beröringskänsliga tangenter för djärva mekaniserade knappar. Detta gör G600 till ett nöje att hantera och söta att navigera genom dess klara användargränssnitt.

Den koreanska tillverkaren har alltid varit en slav för detaljer och har också designat några snygga skinn och menyövergångseffekter som bild och zoom för att matcha den flytande bildåtgärden.

Men har Samsung äventyrat prestandan för sitt 5MP-objektiv för att hjälpa det att klämma in i den snygga överkroppen? Tack och lov, bara inom ett område – den har en rå LED-blixt snarare än den överlägsna Xenon.

Annars tar denna smala snapper några fantastiska bilder. Den skjuter i en upplösning på 2560×1920 pixlar och är särskilt skicklig vid närbilder – makrofokusinställningen väver otroliga detaljer för en kameratelefon. Du kan också se dina snaps på den bländande, skarpa 2,2-tums skärmen och ekra dem bort på det medföljande 1 GB micro SD-kortet.

På kanten

Den inbäddade NetFront-webbläsaren beskär hela webbsidorna så att de passar perfekt på skärmen för enkel matsmältning och en virtuell pekersymbol har lagts till för att underlätta navigering. Tyvärr, med endast EDGE-hastigheter, kan nedladdningstiderna vara tröga och bristen på 3G är det enda riktiga stora greppet vi har med G600.

Vår milda besvikelse lindrades av den fullt utrustade och dynamiska klingande musikspelaren, som har en 11-bands equalizer, skapande av spellistor i farten och plats för podcasts. G600 musikaliska talanger sträcker sig också till Stereo Bluetooth-stöd (för upp till två headset) och inbyggd FM-radio med inspelningsfunktioner.

Samsung har gjort ett överlägset jobb med att hålla designinsatserna höga och ficka precis rätt utan att offra kamerans prestanda. G600 är en hel stil av en mobiltelefon – en episk uppgörelse med K850i-vävstolar.

Relaterade recensioner

Nokia N95

Förhandsvisning: Sony Ericsson K850i

0 Shares