Samsung tillkännager Galaxy Note8 – här är vad du behöver veta

0 Shares

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note8 är den viktigaste smarttelefonen som Samsung lanserar i år. Dess föregångare dödade nästan high-end-serien, varför Samsung inte har råd att göra några misstag med sitt senaste flaggskepp: Galaxy Note8 måste vara bra. Inget tryck där, eller hur?

Den goda nyheten är att Galaxy Note8 inte besviker: den har alla rätt funktioner som du förväntar dig av en avancerad smartphone och en tydlig kant över Galaxy S8, vilket utan tvekan är den bästa smarttelefonen Samsung säljer idag.

Galaxy Note8 har en massiv skärm, en 6,3-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 2 960 gånger 1 440 som har ett bildförhållande på 18,5: 9. Det är större än Galaxy S8 +, men bara med 0,1 tum.

Processorn är en Samsung-tillverkad Exynos 8895 eller en Qualcomm Snapdragon 835, kombinerad med 6 GB RAM. Det senare används vanligtvis i USA, medan det förstnämnda oftare ses i Europa och Asien. Kraften kommer från ett 3300 mAh batteri.

Internationella marknader får 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme, medan amerikanska kunder måste betala med 64 GB ur lådan. Dock är microSD-kortplatsen fortfarande kvar, så att du kan utöka kapaciteten med upp till 256 GB.

S Pen finns fortfarande kvar, som du förväntar dig, så att du snabbt kan skriva ner anteckningar och navigera genom programvaran. På tal om programvara stöds den av Android 7.1.1 Nougat och förbättras med de vanliga Samsung-tilläggen, som Bixby personlig assistent.

Kameran är ett annat område där Galaxy Note8 bäst Galaxy S8. Det finns en 12 MP dubbelkamera på baksidan, vilket gör att den kan fungera bättre under ett bredare spektrum av förhållanden och en 8MP-skjut på framsidan.

Huvudgivaren på den bakre kameran har en f / 1.7-lins, medan tele-kameran levereras med en f / 2.4-lins. Den förstnämnda fungerar bättre i svagt ljus, medan den senare är bättre lämpad för att fotografera objekt på avstånd eller ta porträtt, eftersom det möjliggör 2x optisk zoom. Båda har optisk bildstabilisering.

Den främre kameran har en f / 1.7-lins, vilket också gör den perfekt för selfies med svagt ljus och kommer med autofokus, vilket borde göra bilderna skarpare.

Samsung har designat Galaxy Note8 för att ha ett damm- och vattentätt skal, så det har en IP68-klassning. Det finns också en fingeravtryckssensor och en irisskanner.

Vad mer ska du veta om Galaxy Note8? Tja, den levereras med USB Type-C, snabb laddning, Qi och Powermat trådlöst laddningsstöd och en IP68-klassning. Wi-Fi 802.11ac och Bluetooth 5.0 LE finns också.

Galaxy Note8 kommer in på 162,5 x 74,8 x 8,6 mm och väger 195 g. Den kommer att finnas tillgänglig i Black and Orchid Grey i USA och Black, Orchid Grey, Maple Gold och Deep Sea Blue på internationella marknader.

Den kommer att finnas tillgänglig från mitten av september, men det finns inga ord om priset ännu. Förbeställningar startar i morgon, den 24 augusti, och det ingår en freebie, en Gear 360-kamera eller en 128 GB microSD i kombination med en snabb trådlös laddare.

0 Shares