Samsung X820 recension

0 Shares

Kost är allt raseri, och inte bara i Z-listas kändisar. Mobiltelefontillverkare sänker kalorierna med lastbilen för att ge sina supermodeller tunnare exteriör.

Tänk tunt

Ta Samsungs X820: det är en lågkolhydratkaka med låg fetthalt. Och med endast 6,9 mm tjocklek är det på väg att göra andra modemobiler som LG KG800 Chocolate till en självmedveten touch.

I handen känns X820 känslig. Under de första timmarna är du försiktig med att sätta press på sitt waif-liknande chassi av rädsla för att det skulle krossa det i glömska. Samsung använder dock glasfiberinfunderad plast för att hålla sig intakt under stressiga förhållanden. När du slutar gabba på sin nästan obefintliga sidoprofil är det uppenbart att X820 är något av en blandad påse.

Kompakt och bijou

Det avfasade tangentbordet ser bra ut och lägger bara till en miljon millimeter till den totala profilen, och dess generösa storlek betyder att du inte behöver oroa dig för stora siffror. Skärmen är också bra. När det gäller skärmar är Samsung där uppe med de allra bästa och trots sin relativt låga upplösning på 176×200 pixlar visar X820 imponerande ljusstyrka och livfulla färger. Det är bara synd att det är så jävla litet. På bara 1,9 tum är det omöjligt att använda Samsungs dokumentvisare närmare.

X820: s menysystem är rent, färgstarkt och relativt lätt att navigera även om det inte har den omedelbara användarvänliga överklagandet av intuitiva Sony Ericssons. Ett annat mindre klagomål är att du inte kan vibrera och ringa samtidigt, vilket kan leda till några missade samtal. Irriterande.

Smala plockningar?

Trots sin lilla ram har de smarta kropparna på Samsung till och med hittat plats för en fulländad 2MP-kamera medan den också stöder A2DP för att samarbeta med Bluetooth-hörlurar. Tyvärr har du bara begränsat utrymme för lagring av filer och med “begränsat” menar vi en liten 80 MB minne. Det finns inget utrymme för ett minneskortsfack så du kan lika gärna glömma att använda X820 som en MP3-spelare. Men du köper detta som ett modeuttalande, eller hur?

0 Shares