Samsungs Galaxy Fold kommer förvånansvärt fortfarande på marknaden – efter några korrigeringar

0 Shares

Fällbara smartphones är förmodligen fortfarande framtiden, trots Samsungs episka misslyckande med Galaxy Fold. Det är svårt att fela företaget för att vara alltför ambitiöst – vi behöver kuvertet för att sann innovation ska komma ut på marknaden – men det var tydligt att det inte var klart för prime time. Som granskare som fick en tidig titt snabbt fick reda på var Galaxy Fold löjligt ömtåligt, och det som såg ut som ett skärmskydd var faktiskt inte – att ta bort det förstörde den jävla saken.

Efter all dålig press antog jag faktiskt att Galaxy Fold skulle avbrytas helt. Det vore vettigt att helt enkelt prova en hopfällbar telefon igen i framtiden med ett nytt namn. Tja, överraskande nog, har Samsung beslutat att hålla kursen och släppa Galaxy Fold i september – naturligtvis efter några revisioner.

Vilka är dessa ändringar? Samsung delar dem nedan.

Det översta skyddsskiktet på Infinity Flex Display har förlängts bortom ramen, vilket gör det uppenbart att det är en integrerad del av skärmstrukturen och inte är avsedd att tas bort. Galaxy Fold har ytterligare förstärkningar för att bättre skydda enheten från externa partiklar samtidigt som den upprätthåller sin signaturfällbara upplevelse: Övre och nedre delen av gångjärnsområdet har förstärkts med nyligen tillsatta skyddskåpor. Ytterligare metallskikt under Infinity Flex Display har inkluderats för att förstärka skärmen. Utrymmet mellan gångjärnet och kroppen till Galaxy Fold har minskat.

Det är dock inte en hårdvaruändring. Dessutom har Samsung också förbättrat programvaran. Företaget lovar en förbättrad användarupplevelse, inklusive ett ökat antal appar som kan dra nytta av den unika vikningsskärmen.

Tja, nu. Det verkar som om dessa ändringar bör ta itu med de farhågor som hittades med den ursprungliga designen. Konsumenterna borde hoppa först och köpa det, eller hur? Nej! Jag varnar för det. Titta, medan jag är säker på Galaxy Fold är förbättrad, skulle det vara klokt att ta en vänta-och-se-strategi innan du köper den.

Mitt råd är att inte bara låta professionella granskare ta det, utan också vänta på feedback från andra konsumenter. Det här är en dyr investering, och Samsung förtjänar inte ditt blinda förtroende efter de första misslyckandena – företaget borde bevisa sig innan du överlämnar dina hårt intjänade pengar.

Det finns inget ord om ett exakt släppdatum (bara “september”) eller om prissättningen kommer att vara annorlunda än de skyhöga $ 1 980 som ursprungligen citerades. Efter den första dåliga pressen hoppades jag att företaget skulle sänka priset, men jag kommer inte hålla andan.

Förhoppningsvis är Galaxy Fold verkligen “fixad”, eftersom jag skulle vilja att den vikbara revolutionen som jag lovades att börja ordentligt redan. Med det sagt kommer du att köpa den reviderade Galaxy Fold? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares