Samsungs Galaxy S7 överlägger iPhone 6s i USA: Är Apple i trubbel?

0 Shares

vinnare seger förlorare

Samsung har stor framgång i USA med sin Galaxy S7 och Galaxy S7 edge, eftersom dess flaggskeppslinje torkar golvet med iPhone 6s och iPhone 6s Plus när det gäller försäljning.

USA har vanligtvis varit en stark marknad för iPhone-försäljning, men Apple måste nöja sig med andraplatsen på pallen med mer än en fjärdedel kvar tills nästa generation flaggskepp kommer i butikshyllorna.

Som det är typiskt för en “s” -uppgradering levereras inte iPhone 6s-linjen med många förbättringar jämfört med föregående generation. Apple introducerade bara ett fåtal anmärkningsvärda funktioner, och detta är sannolikt anledningen till att det inte har varit fler konsumenter som är intresserade av att köpa en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus i USA.

Galaxy S7 och Galaxy S7 edge stod för 16 procent av alla smartphones som såldes i USA under de tre månader som slutade i maj 2016, i motsats till 14,6 procent för de senaste iPhonesna, enligt en rapport från Kantar Worldpanel Comtech. Det är väldigt imponerande när man tänker på att, medan respektive iPhones hade tre hela månaders försäljning, blev Galaxy S7 och Galaxy S7 edge först allmänt tillgängliga efter den 11 mars.

Samsung ansvarar för 37 procent av alla smartphones som säljs i USA under den tidsramen medan Apple måste betala med 29 procent av försäljningen. “I båda fallen kom majoriteten av försäljningen från kunder som återköpte och uppgraderade inom deras önskade varumärke. Bland de som avser att byta enhet under nästa år har 88 procent av nuvarande Apple-användare och 86 procent av nuvarande Samsung-användare tänkt att vara lojala”.

Det är intressant att notera att endast fem procent av Samsungs försäljning kommer från iPhone-växlare, medan 14 procent av iPhone-försäljningen sker av konsumenter som flyttar från Samsung-smartphones. Den sydkoreanska tillverkaren riktar sig till en bredare publik tack vare ett mer varierat sortiment, medan Apple fokuserar på avancerade och medelstora köpare baserat på prissättning.

Det är också värt att notera att de 10 mest populära smartphones som säljs i USA är alla iPhones och Galaxy-enheter. Andra leverantörer har också kommit med konkurrenskraftiga smartphones, men det ser ut som att konsumenterna är för mycket i vördnad med Apple och Samsung för att märka andra flaggskepp. Kantar Worldpanel ComTech säger att ett annat varumärke visas i listan endast när man tittar på topp 20, och det är LG.

Apple förväntas introducera iPhone 7 i september, och tills det händer är det troligt att Galaxy S7-linjen kommer att behålla sin plats på pallen. Förmodligen är Galaxy S7 och Galaxy S7 edge mycket mer imponerande paket jämfört med respektive iPhones 6s-modeller, och det är något som amerikanska konsumenter verkar stödja baserat på deras starka försäljningsprestanda.

Apple måste komma på något riktigt speciellt för att få konsumenternas uppmärksamhet, annars riskerar dess flaggskepp att förlora ännu mer mark till Galaxy S-linjen. Dessutom förväntas Samsung introducera Galaxy Note7 inom kort – den kommer att presenteras den 2 augusti – och det förväntas ge en ökad försäljning av Galaxy-linjen i USA samtidigt som den är ett mer moget paket än iPhone 6s Plus .

Fotokredit: maraga / Shutterstock

0 Shares