Samsungs senaste Good Lock-modul lägger till kraftfulla nya alternativ till Bixby Routines

0 Shares

Mot slutet av april antydde förändringsloggen för en Good Lock-uppdatering att vi skulle få en ny modul som heter Routine +. Namnet föreslog att det skulle vara länkat till Bixby Routines, och att antagandet var korrekt. Routine + är nu tillgängligt och ger ton experimentella nya funktioner till Bixby.

Den här modulen gör saker lite annorlunda än andra. Du kan skapa nya Bixby-rutiner med hjälp av funktionerna i själva modulen, men de kommer också att finnas tillgängliga i huvudappen. Tänk på Routine + som ett plugin som lägger till nya funktioner i Bixby Routines.

Även om namnen på dessa nya funktioner föreslår att de bara kan användas på vissa sätt, är det inte fallet. De kan alla blandas och matchas med befintliga alternativ i Bixby Routines.

Platsbaserad snabbåtkomst låter dig ändra vad ett dubbeltryck eller långt tryck på en av telefonens fysiska knappar gör baserat på vissa faktorer. Routine + använder plats som ett exempel, men du kan redigera detta för att använda någon av de befintliga utlösarna. Den jag har skapat känner av när Spotify är öppen och gör sedan en lång tryckning på volymknapparna för att ändra spår.

Run a touch macro är ett av de mer intressanta tilläggen. När du väljer den app du vill spela in ett makro för öppnar den appen och visar en flytande inspelningsknapp på sidan av skärmen. Tryck på spela in och utför sedan de åtgärder du vill spara. Stoppa inspelningen och spara den och välj sedan vilken utlösare som ska vara.

Ett makro som jag skapade öppnar Play Store, navigerar till sidan Mina appar och trycker på installationsknappen. Det är inte det bästa användningsfallet, men jag kunde inte riktigt tänka på något annat att försöka.

Därefter har vi en viss S Pen-integration, även om den för närvarande inte fungerar med S21 Ultra eftersom du behöver en penna med Bluetooth. Här kan du tilldela olika luftåtgärder för att utföra vissa uppgifter. Modulen föreslår tilldelning av gester till piltangentfunktioner, så att du kan bläddra igenom webbsidor och gå framåt och bakåt.

Som jag sa tidigare kan allt detta blandas och matchas. Jag har gjort en rutin som upptäcker när jag är i Chrome och tilldelar att bläddra upp och ner till långa tryck på volymknapparna.

Med fingeravtryck till webbplatsen kan du välja vad som händer beroende på vilket finger du använder för att låsa upp din telefon. Namnet antyder självklart att du kan göra detta för att öppna en webbplats, men det kan tilldelas till vad som helst. Den rutin jag försökte öppnar Telegram om jag använder mitt högra pekfinger för att låsa upp det och det fungerar riktigt bra. Du kan använda den nya öppna webbplatsåtgärden med alla befintliga utlösare.

Slutligen kommer ett meddelande om låg batterinivå att din telefon läser upp en fras när telefonen når en viss batteriprocent. Du kan anpassa de talade orden samt justera läshastigheten. Återigen kan du kombinera dessa som du vill.

Rutin + gör det också lättare att dela dina skapelser med andra. Om personen är med dig kan du låta modulen visa en QR-kod som när den skannas återskapar den valda rutinen på sin enhet. Om du befinner dig på en annan plats kan du exportera dina rutiner som filer som ska delas via molnet eller din valfria meddelandeapp.

Förutom introduktionen av Routine + hämtade QuickStar också en mindre uppdatering idag. Den nya menyn “Style your own Quick Panel” visar ett litet urval av förinställda teman som tillämpas via Theme Park. Att trycka på “+” öppnar temaparkens redaktör, så allt som denna uppdatering verkligen gör är att de två modulerna pratar med varandra.

Routine + kräver ett användargränssnitt 3.1, så du bör kontrollera om din enhet är kompatibel innan du installerar den. Den här nya modulen, liksom den uppdaterade QuickStar, är nu tillgänglig via Galaxy Store, liksom APK Mirror (Routine +, QuickStar).

0 Shares