San Francisco flygplats rullar ut fyrar för blinda

0 Shares

Fyrarna själva är icke-beskrivande och matchar färgen på ytan de följs och kan placeras ovanför ögonhöjd.

Medan fyrar inte är universella funktioner än, testar många platser dem. Tidiga testare inkluderar amerikanska återförsäljare Macy’s och American Eagle, och Rubens House Museum i Antwerpen använder fyrar för att visa information om sina utställningar. Major League Baseball installerade också fyrar på 28 av sina arenor för att dirigera besökare till intressanta platser också.

Virgin Atlantic testar också Apples iBeacons med ett företag som heter Estimote och installerar fyrar runt sin del av London Heathrow-flygplatsen. Fyrarna meddelar passagerare från olika flygbolag att de befinner sig i närheten av Virgin-lounger eller klubbar. De hämtar också relevant ombordstigningskortinformation vid säkerhetskontrollpunkter. Vid den här tiden är dock Virgin-implementeringen inte lämplig för användare med synskadade.

Fortfarande är framsteg framsteg, och vi kan inte vänta på dagen där vår inköpslista automatiskt samarbetar med stormarknadsfyrar för att säkerställa den mest effektiva rutten på en hektisk lördag morgon. Det kommer åtminstone att rädda oss att böja långsamma vandrare.

LÄS MER: Google Glass förhandsvisning

[Source: The Verge]

0 Shares