Sätter du tejp över din webbkamera så att hackare inte kan spionera på dig? Apple säger att inte!

0 Shares

Vi är mitt i en pandemi, och många arbetar nu hemifrån. Det är på grund av tekniska framsteg som datorn och internet att så många kan arbeta på distans. Låt oss inte glömma den mäktiga webbkameran som gör att våra kollegor, vänner och familjemedlemmar kan videochatta med oss. Helvete, även läkare ser patienter som använder videochatt idag.

Vet du vem som annars älskar webbkameror? Hackare! Ja, det är möjligt för olyckliga människor att hacka in på din dator och komma åt din webbkamera. Alla hårdvaror som är anslutna till nätet kan hackas. Och nej, du kan inte lita på ett aktivitetsljus – hackare kan också stänga av dem. Titta, ingen vill bli bevakad av en främling – speciellt när den är naken eller i någon annan pinsam situation. Tack och lov kan något så enkelt som att placera en tejpbit eller en sekretesslucka (som denna) över webbkameran hindra skurkarna i detta avseende (mikrofonen är en annan historia). Tyvärr för dem som äger bärbara datorer från Apple, varnar företaget användare från att täcka sin webbkamera.

Apple förklarar: “Om du stänger din bärbara Mac-dator med ett kameralock installerat kan du skada din skärm eftersom avståndet mellan skärmen och tangentbordet är utformat för mycket snäva toleranser. Om du täcker den inbyggda kameran kan det också störa den omgivande ljussensorn och förhindra att funktioner som automatisk ljusstyrka och True Tone fungerar. Som ett alternativ till ett kameralock använder du kameralampan för att avgöra om din kamera är aktiv och bestämma vilka appar som kan använda din kamera i Systeminställningar. “

För att vara tydlig säger Apple inte att täckningen av en webbkamera i sig är dålig, men istället varnar företaget för att ett främmande föremål kan skada datorn när skärmen är stängd. Vet du vad? Det är faktiskt vettigt. I synnerhet sekretessluckor från tredje part kan vara tillräckligt tjocka för att bryta, till exempel skärmen. När allt kommer omkring lägger det till tryck som Apples ingenjörer inte planerade. Apple varnar också för att allt som kan lämna limrester som t.ex. tejp ska undvikas.

Med allt detta sagt säger Apple att det är bra att använda ett papper som inte är tjockare än 0,1 mm när man stänger skärmen. Allt tjockare bör dock tas bort innan det stängs.

Tyvärr föreslår Apple att användarna förlitar sig på kameralampan för sekretessändamål, och detta är fruktansvärt råd. Som tidigare nämnts är det absolut möjligt att hackare samtidigt kan komma åt en webbkamera samtidigt som indikatorlampan inaktiveras. För att inte tala om, datoranvändare stirrar inte ständigt på datorskärmen, så det skulle vara mycket lätt för dem att inte märka att kameralampan lyser.

Så vad ska Apple göra? Samma sak som alla datatillverkare borde – integrera en inbyggd sekretesslucka så att användare kan täcka webbkameran utan att behöva tape, papper eller någon annan eftermarknadslösning. De kan också implementera en hårdvaru “kill switch” som gör att webbkameran, mikrofonen och mer kan vara fysiskt osammanhängande. Det är något Purism redan gör med sina Linux-bärbara datorer.

Fotokredit: Aleksey Boyko / Shutterstock

0 Shares