Se Bill Gates 2015-varning om ett framtida stort virusutbrott

0 Shares

COVID-19 fortsätter att sprida sig över hela världen, med ett allt större antal fall och dödsfall rapporteras dagligen. Det har en enorm inverkan inte bara på människors hälsa utan på vårt sätt att leva och på den globala ekonomin.

Medan ingen i början av året förväntade oss att vi skulle vara där vi är nu har hotet om ett snabbt spridande virus förväntats under ganska lång tid. Faktiskt, redan 2015 gav Bill Gates ett TED-tal om just detta ämne.

SE ÄVEN:

Om du har extra 10 minuter är det väl värt att titta på videon nedan där Gates talar om hotet om ett framtida utbrott och varnar för att vi inte är redo för det.

Som videobeskrivningen förklarar:

År 2014 undvek världen ett fruktansvärt globalt utbrott av ebola tack vare tusentals osjälviska hälsoarbetare – plus uppriktigt sagt tack vare mycket lycka till. I efterhand vet vi vad vi borde ha gjort bättre. Så nu är det dags, föreslår Bill Gates att alla våra goda idéer genomförs, från scenarioplanering till vaccinforskning till utbildning av hälsoarbetare. Som han säger, “Det finns inget behov av panik … men vi måste komma igång.”

0 Shares