Seagate tillkännager lagringsexpansionskort för Xbox Series X

0 Shares

Tidigare idag avslöjade Microsoft massor av ny information om sin kommande nya spelkonsol – den hemskt namngivna Xbox Series X. Detta är bara tre månader efter att spelsystemet först presenterades för världen. Trots sitt hemska namn ser Xbox Series X ut att vara en otroligt kraftfull konsol. Det AMD-drivna systemet har 12 Teraflops kraft, 4K-spel och en galen 16 GB GDDR6-minne.

Xbox Series X kommer också med en supersnabb 1 TB SSD, vilket låter som mycket kapacitet, men det är det verkligen inte. Titta, med fler och fler människor som laddar ner spel och avbryter optiska skivor kommer en terabyte lagring att fyllas mycket snabbt. Tack och lov har Xbox Series X en speciell expansionsport för lagring på baksidan som gör det möjligt för ägare att enkelt öka kapaciteten utan att öppna enheten. Bäst av allt, den här porten tillåter tydligen samma hastighet som den interna enheten. Tyvärr har dock Microsoft valt en Proprietär port – en som bara fungerar med den här konsolen.

LÄS OCH: Microsoft presenterar Phantom Magenta och Arctic Camo Special Edition Xbox One-kontroller

Är en egen hamn dålig? Inte nödvändigtvis, men det betyder sannolikt att konsumenter förmodligen kommer att behöva betala högre priser som ett resultat. Du förstår, företag som utvecklar enheter för den här porten kommer sannolikt att behöva betala en licensavgift till Microsoft. För att inte tala om, om ägaren bestämmer sig för att sälja sin Xbox-serie X, kanske de inte kan omdesigna den egna SSD-enheten för, till exempel, deras PC. Enheten kan bli en dyr pappersvikt.

Xbox Series X

Med detta sagt meddelar ett av de mest betrodda namnen i lagring, Seagate, att det kommer att erbjuda sitt eget Storage Expansion Card för Xbox Series X. Av någon anledning verkar Microsoft begränsa Storage Expansion Card-enheterna till 1 TB – – åtminstone för stunden. Som ett resultat tillkännager Seagate bara en 1 TB-enhet. Förhoppningsvis kommer det att finnas större kapacitetsenheter, till exempel 2 TB, i framtiden, även om det verkar som om Microsoft hoppas att konsumenterna kommer att köpa och byta ut flera 1 TB-enheter.

Seagate säger följande.

Seagate Storage Expansion Card för Xbox Series X, byggt i samarbete med Xbox, är en 1 TB anpassad lagringslösning som utökar kapaciteten i Xbox Series X – sömlöst replikerar full hastighet och prestanda för Series Xs interna lagring.

Som med Xbox Series X har vi ingen aning om när 1 TB Seagate Storage Expansion Card kommer att finnas tillgängligt, och vi vet inte heller hur mycket det kommer att kosta. Vi vet dock en sak säkert – hardcore-spelare kommer nästan säkert att behöva köpa en av dessa enheter, eftersom den interna SSD-enheten tar slut mycket snabbt. Om du är intresserad av att så småningom köpa enheten kan du registrera dig för e-postuppdateringar här.

0 Shares