Sekretess: Apple förnekar att lyssna på iPhone-konversationer och dela inspelat ljud med tredje part

0 Shares

Bakåt Apple-logotyp

Som svar på frågor från kongressen har Apple skrivit ett brev där det förnekar inspelning av iPhone-användares telefonsamtal. I brevet betonas Apples inställning till integritet efter att huskommittén för energi och handel frågade både Tim Cook och Alfabetets Larry Page om deras respektive företags inställning till integriteten för användardata.

Apple säger mycket bestämt att dess affärsmodell “inte är beroende av att samla in stora mängder personlig identifierbar information för att berika riktade profiler som marknadsförs till annonsörer”. Brevet tillägger också att Apple “inte ger tredjepartsapputvecklare tillgång till Siri-yttranden”.

Se även:

Brevet – skrivet av Apples chef för federala regeringsfrågor, Timothy Powderly – säger att: “Vi anser att integritet är en grundläggande mänsklig rättighet och medvetet utformar våra produkter och tjänster för att minimera vår insamling av kunddata. När vi samlar in data, vi är öppna för det och arbetar för att koppla bort det från användaren “.

Powderly säger att Apple ger användarna mycket detaljerade kontroller över deras integritet och tog upp anklagelser som Facebook också har mött nyligen – påståendet att det spelar in ljud via mikrofonen och använder detta för att skräddarsy annonser eller dela det med andra.

I brevet – delat av CNET – skriver Apple:

Vi har arbetat med att utforma iOS- och Apple-appar så att behandlingen av den insamlade informationen mikrofonen förblir på enheten där det är möjligt och informationen delas aldrig med Apple eller andra om inte användaren vidtar åtgärder för att göra det.

Indikerar att Siri fungerar på ett annat sätt än Googles röstaktiveringssystem, förklarar brevet vidare:

Till skillnad från andra liknande tjänster, som associerar och lagrar historiska röstuttryck i identifierbar form, är Siri-yttranden, som inkluderar ljudutlösaren och resten av Siri-kommandot, knutna till en slumpmässig enhetsidentifierare, inte en användares Apple-ID. Siri-uttalanden skickas till Apple och hanteras i enlighet med Apples sekretesspolicy. Användare har kontroll över den slumpmässiga enhetsidentifieraren som är associerad med Siri-yttranden, som kan återställas när som helst genom att slå Siri och Dictation av och på igen. När identifieraren återställs raderar Apple information som lagras som är associerad med identifieraren.

Du kan läsa hela bokstaven nedan:

Bildkredit: MikeDotta / Shutterstock

0 Shares