Sekretess: Apple-medarbetare kan mycket väl höra alla dina hemliga hemligheter via Siri

0 Shares

Siri

Det är bara ett par veckor sedan vi med säkerhet lärde oss att Google lyssnar på vad folk säger till Google Assistant. Nu – och kanske ingen som förvånar – visar det sig att Siri är lika mycket en integritetsinvasion.

Precis som med Amazon och Google med Alexa och Google Assistant, delar Apple några av inspelningarna som gjorts via Siri med entreprenörer i syfte att förbättra tjänsten. Men även om det kan betyda att Siri blir bättre på att svara på frågor, betyder det också att de entreprenörer som är anklagade för att “betygsätta” Siris prestanda “regelbundet hör konfidentiella detaljer” – allt från människor som har sex, till personer som gör narkotikaffärer.

Se även:

En whistleblowing Apple-entreprenör sa till Guardian att: “Det har förekommit otaliga inspelningar med privata diskussioner mellan läkare och patienter, affärsavtal, till synes kriminella affärer, sexuella möten och så vidare. Dessa inspelningar åtföljs av användardata som visar plats, kontaktuppgifter , och appdata “.

En av anledningarna till att sådana privata konversationer hörs av Siri i första hand är att den digitala assistenten oavsiktligt kan utlösas av något annat än den utsedda “hej, Siri”. Även om det kan komma som en viss tröst att veta att Apple säger att de inte länkar inspelningar som görs till det användarkonto som de kom ifrån, kan användarna fortfarande vara störda att upptäcka att riktiga människor – inte bara AI-assistenten – hör Vad de säger.

Entreprenören sa att medan avslöjande inspelningar kommer från en rad enheter är det Apples HomePod som är den största materialkällan; och, förvånande nog, var det oavsiktliga aktiveringar av Siri som gav de mest känsliga inspelningarna. Entreprenören förklarade att “du kan definitivt höra en läkare och patient prata om patientens medicinska historia. Eller du skulle kunna höra någon, kanske med bakgrundsbuller från bilmotorer – du kan inte säga definitivt, men det är ett läkemedelsavtal. .. du kan definitivt höra det hända. Och du skulle höra, som människor som engagerar sig i sexuella handlingar som av misstag spelas in på Pod eller Watch “.

I ett uttalande till Guardian som svar på avslöjandena sa Apple:

En liten del av Siri-förfrågningar analyseras för att förbättra Siri och diktering. Användarförfrågningar är inte associerade med användarens Apple-ID. Svar från Siri analyseras i säkra anläggningar och alla granskare är skyldiga att följa Apples strikta sekretesskrav.

Kanske mest oroande sa Apple-entreprenören att arbetare pressas så mycket att det fanns lite incitament att rapportera oavsiktliga inspelningar till företaget. “Vi uppmuntras att träffa mål och komma igenom arbetet så snabbt som möjligt. Den enda funktionen för att rapportera vad du lyssnar på verkar vara för tekniska problem. Det finns inget med att rapportera innehållet”.

De fortsatte med att säga:

Det finns inte mycket kontroll av vem som arbetar där, och mängden data som vi är fria att titta igenom verkar ganska bred. Det skulle inte vara svårt att identifiera personen du lyssnar på, särskilt med oavsiktliga utlösare – adresser, namn och så vidare.

Apple lägger ut underleverantörer, det finns en hög omsättning. Det är inte som att människor uppmuntras att ta hänsyn till människors integritet eller till och med överväga det. Om det fanns någon med illvilliga avsikter skulle det inte vara svårt att identifiera.

Se även: Piotr Swat / Shutterstock

0 Shares