Sekretess: Google slutar transkribera assistentinspelningar och Apple slutar lyssna på Siri-inspelningar

0 Shares

Apples logotyp i rutor

Efter avslöjandena om att Apple-entreprenörer lyssnar på inspelningar av saker som folk säger till Siri, och Googles arbetare transkriberar assistentinspelningar manuellt, har båda företagen sagt att de kommer att upphöra med praxis – åtminstone tillfälligt.

Både Apple och Google “lyssnade” på inspelningar i syfte att förbättra sina respektive digitala assistenter, men integritetshänsyn har tvingat dem att vidta åtgärder. Men medan Apple avbryter sitt “betyg” -program över hela världen, ändrar Google bara det sätt det fungerar i Europa.

Se även:

Apple hade tidigare försvarat vad de gjorde genom att inte bara säga att målet enbart var att förbättra Siri, utan också peka på att under en procent av dagliga Siri-förfrågningar lyssnade på av en människa. Nu har dock företaget erkänt de integritetsproblem som människor har och kommer att införa möjligheten att välja bort.

I ett uttalande till TechCrunch sa Apple:

Vi är fast beslutna att leverera en fantastisk Siri-upplevelse samtidigt som vi skyddar användarnas integritet. Medan vi gör en grundlig granskning avbryter vi Siri-betyg globalt. Dessutom, som en del av en framtida programuppdatering, kommer användarna att kunna välja att delta i betyg.

Googles avstängning av inspelning av transkriptioner kom efter en nyligen läckt ljudklipp. En företags talesman förklarade: “Strax efter att vi fick veta om läckande av konfidentiella holländska ljuddata pausade vi språkgranskningar av assistenten för att undersöka”.

Transkriptionen ska stoppas i minst tre månader medan Hamburgs kommissionär för dataskydd och informationsfrihet (HmbBfDI) genomför en utredning om företaget och dess efterlevnad av GDPR: s sekretesslagar.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares