Sekretess: Microsoft spårar din sökaktivitet för Bing Maps

0 Shares

Alla vet att Google spårar sina användare. När du använder en “gratis” tjänst, till exempel de många som sökjätten erbjuder, blir du i huvudsak produkten. Med andra ord är dina personuppgifter den verkliga kostnaden. Tyvärr är Google inte det enda företaget som spionerar på sina användare. Microsoft är också skyldig till detta, särskilt med sin överdrivna telemetri i Windows 10.

Det är dock inte Microsofts enda produkt som är mot integritet. Företaget försöker nu spionera med Office, och som ni kan föreställa er spårar dess Bing-sökmotor också användaraktivitet. Idag skryter Windows-tillverkaren öppet om att spionera på din senaste sökaktivitet genom att tillkännage en ny “funktion” för Bing Maps Autosuggest.

Bing-teamet säger följande om den här nya funktionen.

Hittar du inte platsen du sökte efter förra veckan? Inga problem! Nu ser du sökförslag på Bing Maps för dina senaste sökningar. För att prova det, börja med att söka efter något på kartan. Nästa gång du klickar i sökrutan på kartan ser du förslag på dina senaste sökningar. Var det inte den sökning du letade efter? När du börjar skriva tittar vi över dina senaste sökningar och presenterar förslag som matchar din sökning.

Ja, Microsoft spårar alla dina sökningar så att de kan föreslå platser när du använder Bing Maps. Kuslig? Absolut. Tänk dig att du ska söka om några medicinska symtom du upplever, till exempel, och sedan låta Microsoft föreslå att du besöker en läkare. Visst, vissa människor kanske gillar den här funktionen – och det kan vara användbart – men är det verkligen värt kostnaden? Vill du bli spionerad? Det enda silverfodret här är inte många som använder Bing.

LÄS OCH: Mozilla kritiserar Apples iPhone-integritetsanspråk, lanserar en online-framställning

Om du vill se vilken information Microsoft har samlat in dig – om du vill – kan du se (och radera) det här. Om du är trött på att bli spionerad skulle jag föreslå att du testar en sekretessfokuserad sökmotor, till exempel Startpage.com eller DuckDuckGo.

Fotokredit: rogistok / Shutterstock

0 Shares