Sekretess: Så här inaktiverar du tidslinjen i Windows 10 april 2018-uppdatering

0 Shares

Datasäkerhet urtavla

Vi har redan skrivit en hel del om Windows 10 April 2018 Update, och det finns en rimlig chans att du har tagit steget och installerat det. Även om det finns nya funktioner att bli glada över, har vissa människor mer bekymrade än upphetsade – till exempel tidslinje.

I teorin låter funktionen bra, vilket gör det möjligt att synkronisera dina aktiviteter mellan enheter, men det är också något av en integritetsmardröm. Timelime – av design och på grund av sin natur – samlar en enorm mängd information om dig och vad du gör inom Windows 10. Tack och lov kan du inaktivera den.

Se även:

Medan du måste välja att manuellt aktivera aktivitetssynkroniseringsfunktionen samlar Windows 10 April 2018 Update redan information om vad du gör. Det är detta som vi oroar oss för här, och vi kommer inte bara att inaktivera detta utan också rensa tidigare inspelningsloggar.

Det är relativt enkelt att inaktivera datainsamlingen på tidslinjen, men även om det inte finns någon komplex registerredigering eller hacking är det inte nödvändigtvis en inställning som du skulle upptäcka av misstag.

    Öppna inställningar och gå till Integritet sektion. Under Windows-behörigheter rubrik till vänster, klicka Aktivitetshistorik innan du avmarkerar rutan märkt Låt Windows samla in mina aktiviteter från den här datorn. Ta saker längre, titta under Visa aktiviteter från konton rubrik och flytta alla växlar som visas här till av-läge – detta förhindrar att dina datoraktiviteter synkroniseras. Klicka på Klar för att radera alla aktiviteter som hittills har spelats in.

Och det är allt som finns i det. Kommer du att använda tidslinjen eller kommer du att hålla avstånd?

Bildkredit: Tashatuvango / Shutterstock

0 Shares