Sekretess: Xbox One-spelare upprörda efter att Microsoft avslöjade sina riktiga namn

0 Shares

Hand som håller en Xbox One-kontroller

En tråd dök upp på Reddit igår där Xbox One-användare säger att Microsoft avslöjar sina riktiga namn online, trots att de har konfigurerat sina inställningar för att blockera detta från att hända.

Tråden har redan fått ett stort antal kommentarer. Microsoft engagerade sig och sa att det aktivt undersökte frågan som vissa spelare beskriver som ett allvarligt brott mot integritet och säkerhet. Nästan 24 timmar senare kan frågan lösas.

Medan frågan fick mycket dragkraft på Reddit har det också varit stort intresse på Twitter. Chefen för Xbox-förhandsgranskningsprogrammet lade upp ett meddelande som säger: “Team vi undersöker detta aktivt. Tack för att du rapporterade och ditt tålamod. Brad.”

Startar Reddit-tråden, säger användaren nadiaface:

Jag vaknade i morse och någon sa till mig “Hej ditt efternamn visas” Jag tyckte att det var konstigt eftersom jag har mina inställningar att hindra från att visa mitt riktiga namn. Jag tänkte också att det var för att jag har symboler istället för mitt namn och kanske Microsoft tog bort dem?

Allas namn visas. Stora streamers, vänner, senaste spelare.

Jag gick igenom hela min vänlista och jag vet verkligen att ingen av dessa människor någonsin har visat sitt namn tidigare. Vi går alla under smeknamn och att ditt efternamn visar är en ENORM BROSS i säkerhet. Varför händer det här?

Mina inställningar ändrades till detta (när det alltid har varit på BLOCK)

Många människor uppenbarligen befann sig i en liknande situation, och vissa uttryckte oro över hur lång tid Microsoft tog för att ordna saker – förutom att vara upprörd över att Block-inställningen hade ändrats till Tillåt.

Mitt i allt detta led Xbox Live stillestånd:

Det är inte klart om detta var relaterat till Microsofts utredningar, men det verkar som om det verkliga namnet problemet nu kan ha fixats. I ett uttalande till Mashable sa Microsoft: “Vi har tagit upp problemet som vissa användare kan ha upplevt med sin profil.”

Har du upplevt problemet själv? Ännu viktigare, har det lösts för dig?

Bildkredit: ArtSimulacra / Shutterstock

0 Shares