Sekretesscentrerad DuckDuckGo undviker Google och vänder sig till Apple Maps för platsbaserade sökningar

0 Shares

DuckDuckGo Apple Maps

Med betoning det lägger på integritet bör det inte bli någon överraskning att sökmotorn DuckDuckGo är mindre än angelägen om Google. Den senaste demonstrationen av detta är företagets beslut att avstå från Google Maps till förmån för Apples MapKit JS-ramverk för att driva sina kartrelaterade sökningar.

DuckDuckGo säger att detta ger användarna en “värdefull kombination av kartläggning och integritet”, både på skrivbordet och på mobilen.

Se även:

Företaget säger att det arbetar nära Apple och försäkrar användarna att deras integritet kommer att upprätthållas. När du utför en kartrelaterad sökning – som att leta upp en adress, söka efter attraktioner i närheten, leta efter företag och platser – kan resultaten visas antingen inbäddade i sökresultaten eller på den dedikerade kartfliken.

DuckDuckGo skriver om partnerskapet med Apple och betonar sin fortsatta betoning på integritet:

På DuckDuckGo tror vi att det är lika enkelt att få den integritet du förtjänar online som att stänga mörken. Naturligtvis sträcker sig vår strikta sekretesspolicy att inte samla in eller dela personlig information även denna integration. Vi skickar ingen personlig identifierbar information som IP-adress till Apple eller andra tredje parter. För lokala sökningar, där din ungefärliga platsinformation skickas av din webbläsare till oss, kasserar vi den omedelbart efter användning. Du är fortfarande anonym när du utför kart- och adressrelaterade sökningar på DuckDuckGo.

0 Shares