Senaste Chromium Edge Dev-byggnaden lägger till Dolby Vision, ARM och 360-graders videosupport

0 Shares

Microsoft släppte en ny utvecklare av företagets kommande Chromium-baserade Microsoft Edge-webbläsare på tisdag. Den nya versionen ökar versionen av webbläsaren till 80.0.361.5; befintliga installationer kan uppgraderas, nya användare kan hitta nedladdningar på den officiella nedladdningssidan för Microsoft Edge Insiders.

Den nya utgåvan är den slutliga Microsoft Edge Dev-versionen från 2019 och Microsoft bestämde sig för att avsluta året med en smäll. Den Chromium-baserade webbläsaren är nu också tillgänglig för ARM-enheter. Microsoft gör ARM64 DEV-kanalbyggnader tillgängliga med början med den här versionen vilket innebär att användare som kör ARM-enheter som Surface Pro X kan installera Dev-versionen av webbläsaren på dessa enheter.

Den nya byggnaden lägger till ytterligare två funktioner. Den första lägger till stöd för Dolby Vision-uppspelning, det andra stödet för att visa 360 ° -videor på VR-headset med Windows Mixed Reality.

Microsofts ingenjörer fixade flera kraschar och problem i den nya versionen och gjorde andra ändringar. Befintliga användare kanske märker att favoritmappar visas i gult nu vilket var en mycket efterfrågad funktion enligt Microsoft.

Listan över kända problem är ganska lång och användare kanske vill kontrollera listan på Microsofts TechCommunity-webbplats för att se till att det inte finns några blockerare. Bland problemen är det fruktade “Edge-fönstren blir helt svart” -problem och ett som gör att navigering i flikar misslyckas.

Microsoft har avslöjat kommande funktioner som användare kan förvänta sig 2020.

En av dem är vad vi kallar ”fästningsguiden”. Det kommer ibland att dyka upp från Aktivitetsfältet och föreslå toppwebbplatser från din historia för att fästa direkt i Aktivitetsfältet som installerade webbplatser. Den kan också användas när som helst från …> Fler verktyg.

För användare av teman med hög kontrast i Windows stöder Edge nu också teman med hög kontrast! Det följer det tema du har valt i OS-inställningarna och tar oss tillbaka till paritet med det stöd som erbjuds i Edge Legacy.

Och för användare av Immersive Reader (tidigare känd som Reading View) har vi kraftigt utökat antalet färgteman du kan välja mellan. Många av dessa är speciellt utformade för att minska ögonbelastningen och öka läsförståelsen.

Sist men inte minst öppnade företaget den nya Edge Extension Store för inlämning.

0 Shares