Senaste macOS Sierra beta föreslår att skärmens ljusstyrka sänks för att öka batteriets livslängd

0 Shares

macos-skärm-ljusstyrka-varning

Apple är angelägna om att MacBook Pro-användare ska pressa ut bästa möjliga batteritid ur sina maskiner, så det är förståeligt att företaget blev förvånad över Consumer Reports ursprungliga och nedslående batterilivslängd.

Med macOS hjälper Apple användare att vara proaktiva när det gäller att öka batteriets prestanda genom att varna när en viss app använder mycket ström – om det inte är helt nödvändigt kommer användarna förhoppningsvis att tvingas döda det. I den senaste betaversionen av macOS Sierra beaktas också skärmens ljusstyrka och användarna uppmanas att sänka den här inställningen kommer att spara ström.

Som noterats av MacRumors innehåller den fjärde betaversionen av macOS Sierra 10.12.3 en ny post i batterimenyn som startar när skärmen är inställd på över 75 procent ljusstyrka. På den här nivån börjar macOS betrakta skärmen som strömkrävande och listar den som något som “använder betydande energi”.

Försedd med den här informationen skulle många människor misslyckas med att göra något åt ​​det – tanken på att mana att lura med inställningar kan bara verka som för mycket ansträngning. Men Apple försöker göra livet enklare. Om du klickar på varning för skärmens ljusstyrka kommer ljusstyrkan automatiskt att sänkas till 75 procent, vilket tar ut batteriet lite längre.

Även om det för närvarande bara är tillgängligt i betaversionen av macOS Sierra 10.12.3, är det en funktion som sannolikt kommer att ta sig ut till massorna när den slutliga byggnaden är klar.

Bildkredit: MacRumors

0 Shares