Senaste Windows 7-felet hindrar användare från att stänga av eller starta om

0 Shares

Windows 7 strömikon

Strax efter att Windows 7 nådde supportens slut den 14 januari, uppstod ett fel som gjorde skrivbordet svart. Efter att ha sagt att endast personer som betalar för support skulle få en fix, gav Microsoft upp och gav alla en patch. Nu har ett annat fel tagit upp huvudet och förhindrat att Windows 7-användare stänger av eller startar om sina datorer.

Det är inte klart vad som orsakar felet, men berörda användare ser ett meddelande som säger “Du har inte behörighet att stänga av den här datorn” när de försöker stänga av eller starta om. Det finns ingen fix tillgänglig ännu, men det finns lösningar.

Se även:

Klagomål dyker upp på Reddit, i Microsofts egna forum och på många andra platser online. Ingen har hittills kunnat komma till botten med vad som orsakar problemet eller avgöra varför problemet plötsligt har dykt upp.

En Redditor delade ett effektivt, om något inelegant arbete: “Jag tog bort Admin-profil, skapade den på nytt, migrerade profiler men varje försök har hittills inte lyckats. Jag var tvungen att skapa ett annat administratörskonto, logga in på det och sedan logga in igen till mitt standardadministratörskonto som gjorde att jag normalt kunde stänga av / starta om systemet. Detta är inte en lösning på det, bara en lösning “.

Så om du fortfarande använder Windows 7 och har tappat förmågan att starta om eller stänga av din dator, prova följande steg som sammanfattas av ZDNet:

    Skapa ett annat administratörskonto. Logga in på det kontot (eller ett annat administratörskonto som redan fanns i systemet). Logga in på standardadministratörskontot. Stäng av eller starta om normalt.

En annan lösning som involverar grupppolicyredaktören har föreslagits av supportföretaget Quick Heal, men med Microsoft ännu inte att erkänna problemet är det inte klart om en officiell fix kommer att komma. Det återstår att se om företaget kommer att släppa en annan exceptionell patch efter utgången för Windows 7, eller om det kommer att hålla fast vid sina kanoner och bara hjälpa betalande kunder.

Bildkredit: Claudio Divizia och ouran / Shutterstock

0 Shares