Sharknado 2019 sett genom ögonen på en Siri QA-screener

0 Shares

Vi har alla dem. De dagar då vi ifrågasätter våra livsval. Vägarna inte tagna. Karriärvägarna följde och beklagade senare.

Varför valde jag till exempel att bli en kvalitetssäkring för Apples Siri-utrustade enheter? Visst var tanken på att lyssna på timmar efter timmar av slumpmässiga samtal, avgränsad av enstaka stön / grymt eller pruttande ljud, inte högst uppe när jag tog examen med en BS i CS (eller var det en CS i BS)? Och det finns naturligtvis inget sätt jag kunde ha förväntat mig de händelser som skulle uppstå en ödesdigra dag i september 2019 – händelser som skulle skaka den här erfarna författaren till sin kärna.

Först lite bakgrund: på sensommaren 2019 sammanföll faktorer som ledde fram till “incidenten”. Faktor nummer ett var den säsongsmässiga ökningen av hajaktivitet i vattnet runt min hemstadsregion Cape Cod. Jag tillbringade de första 25 åren av mitt liv på den turistfällan på en halvö (Barnstable High, klass 1987 – gå “Red Raiders!”) – inklusive mycket tid på stranden eller på vattnet – och ändå hade jag aldrig sett ens en enda Great White.

Den andra faktorn var den ovanliga väderaktiviteten i och runt Kap under sommaren, 2019. Juni såg helgen efter helgen med kraftigt regn, medan juli tog med sig tre separata tornado-touchdowns, inklusive en som slet taket av ett närliggande motell. Strömavbrott. Skräp. Trafikbackups. Bordet var täckt för någon sorts katastrof. Men ingen kunde ha förutsett vad som skulle hända härnäst.

Ange faktor nummer tre: En orkan som heter “Dorian.” Denna kategori 5 monsterstorm kröp långsamt över USA, som en tjuv på natten. Först hotade det Florida. Men efter ett kort trassel med Bahamas, vände det sig plötsligt norrut och skapade en riktlinje för – du gissade det – Cape Cod.

Nu kommer de som känner mig att intyga att jag har varit en bekräftad ateist för att jag har gått 20 år. Men även jag var inte beredd på hur kraftfullt dessa händelser skulle förstärka min världsbild. Och tack vare min roll som Siri QA-screener hade jag en främre rad som levande bevis för att universum är en grym och meningslös plats.

Jag menar egentligen, vilken högre makt skulle tillåta denna typ av förödelse? Den gamla kvinnan som slog mot hajen som hade tvättat upp i sitt vardagsrum i Orleans och försökte äta sin lilla hund, “Wi-fi?” Den desperata fadern som letade efter sin försvunna dotter “Alexa” efter en orkanutvecklad tornadoluft släppte en stor vit i mitten av Cape Cod Mall Regal Cinemas? Den galna asiatiska killen som heter “Ubi” som rider ner på Main Street, Hyannis, på en jetski och hugger upp rovdjur med en Katana?

Holy Sushi bar, Batman!

Och genom det hela var jag och andra som jag tvungna att sikta igenom de hemska inspelningarna. “Siri, skicka hjälp, det finns en haj i vår jacuzzi!” “Siri, hur applicerar jag en turné när jag bara har en arm kvar?” “Siri, jag ljög för dig … Tom är inte riktigt din far!”

Faktum är att “Sharknado 2019” var en traumatisk händelse för mer än bara offren. De av oss som lyssnade på dem kämpar för sina liv förändrades för alltid, och deras inspelade röster kommer att leva vidare som ett bevis på mänsklighetens maktlöshet mot naturens krafter.

0 Shares