Signal var väldigt hemligt om sin öppen källkod-serverkod under det senaste året, och nu vet vi varför: ideell organisation har arbetat med en betalningsfunktion och ville inte spilla bönorna före tillkännagivandet. Från och med nu kan personer som bor i Storbritannien skicka och ta emot en kryptovaluta med hjälp av Signal beta-builds.

Som alltid vill Signal göra sitt bästa för att skydda användarnas integritet med den nya funktionen. Därför valde ideell organisation det integritetsfokuserade betalningsnätverket MobileCoin som sin första partner. Enligt design tillåter inte valutan Signal att visa eller få tillgång till ditt saldo, fullständiga transaktionshistorik eller medel. Det är också möjligt att ta dina pengar till en annan app eller byta om du inte vill använda Signal längre.

Eftersom feedback kommer in från betatestare i Storbritannien, vill Signal utöka betalningsfunktionen till fler länder innan den lanseras i stabil. För att gå med i beta, ladda ner den senaste versionen från APK Mirror eller bli en del av testprogrammet för Play Store med den här länken.

Vi kan förvänta oss att Signal stöder fler valutor i framtiden eftersom ideell organisation säger att MobileCoin är “den första” som arbetar med sitt betalningsprotokoll.

Signal Private Messenger
Signal Private Messenger

Alternativ titel: Signal gör sin egen betaltjänst med blackjack och crypto