Siri får konkurrens när Google Assistant går till Apple iPhone

0 Shares

Google Assistant

Ja, rykten var sanna (som de så ofta är när det gäller Google) – sökjätten meddelade vid sin I / O-utvecklarkonferens idag att dess personliga assistent kommer till iPhone.

Som du kan förvänta dig (och som är fallet med Microsofts Cortana) kommer du inte att kunna ersätta Siri med Google Assistant, utan du måste kalla till den via en dedikerad app. Det är inte den enda nackdelen.

För närvarande fungerar Google Assistant bara på engelska, även om nya språk är på väg – Google säger att stöd för franska, tyska, japanska och brasilianska portugisiska kommer snart, följt av italienska, spanska och koreanska.

LÄS OCH: Google tar Gmail “Smart Reply” till iPhone och Android – företaget kommer att läsa dina e-postmeddelanden

Eftersom det finns API-begränsningar kommer Google Assistant att vara mer begränsad på iPhone än på Android, så du kan inte göra saker som att använda den för att ställa in larm.

Men varför skulle du i första hand vilja använda Google Assistant istället för Siri? Du kanske inte (speciellt om du är van vid att kalla till Apples assistent genom att hålla ner hemknappen), men det är utan tvekan bättre och kan förstå och svara på mer komplicerade frågor än Siri.

Är du upphetsad över det här nya drag från Google?

0 Shares