SiriusXM väljer Slack framför Microsoft Teams

0 Shares

SiriusXM, satellitradiojuggernaut (och nu ägare av Pandora), har miljontals dagliga lyssnare. Dessa dagar tillhandahåller företaget inte bara sina populära satellitradiokanaler i bilar, utan i huvudsak överallt tack vare sina mobilappar för Android och iPhone. Helvete, du kan lyssna på SiriusXM även om Alexa och Google Assistant-hårdvara också dessa dagar. Helt på morgonen lyssnar jag på Howard Stern på min Nest Mini genom att helt enkelt säga “Hej Google, spela Sirius 100.” Det är ganska anmärkningsvärt.

Uppenbarligen har ett så stort företag många anställda som arbetar runt om i världen. Det är viktigt att alla dessa arbetare enkelt kan kommunicera och samarbeta. Och så valde SiriusXM Microsoft Teams för detta, eller hur? Faktiskt nej. Som ett stort slag mot Microsoft valde SiriusXM istället Slack.

LÄS OCH: Slack for desktop får en enorm hastighetsökning

“Förvärvet tidigare i år av Pandora Media, den mest populära musik-streaming-appen i USA, utvidgade antalet anställda på SiriusXM. Tillsammans når SiriusXM och Pandora nu mer än 100 miljoner människor med sina ljudprodukter och tjänster. Introduktionen av Slack eftersom SiriusXM: s val av teknik och produktivitetsverktyg är en viktig del av företagets pågående arbete för att integrera sin geografiskt spridda arbetskraft, säger SiriusXM.

LÄS OCH: Linux-användare får en tidig julklapp – Microsoft Teams

Bob Frati, SVP för försäljning och kundsucces på Slack, förklarar: “Slack hjälper företag runt om i världen att förändra sitt sätt. Vi är mycket glada att SiriusXM har valt Slack för att hjälpa till att bryta ner silor, främja transparens och förbättra affärsverksamheten. den här förändringsperioden och därefter kommer SiriusXM: s investering i en branschledande teknologiplattform att vara avgörande för dess fortsatta framgång. Tack, SiriusXM, för att bjuda in oss på denna otroliga resa med dig. “

Microsoft hävdar att dess lag är mer populära än Slack, men det gör det naturligtvis inte nödvändigtvis sant. När allt kommer omkring, bara för att ett företag installerar Microsoft Teams på sina anställda arbetsstationer, betyder det inte att de faktiskt använder det på ett meningsfullt sätt. I jämförelse har Slack till stor del vuxit organiskt, med många användare som faktiskt väljer att använda det för att de vill. Även om Microsofts påstående är sant visar detta drag från SiriusXM att kommunikations- och samverkanskrig långt ifrån är över.

Fotokredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares