Skapa dina egna funktioner från formler i Microsoft Excel med LAMBDA

0 Shares

Excel LAMBDA

Microsoft har lanserat en ny funktion för Excel som den säger kommer att revolutionera formler. Kallas LAMBDA, den nya funktionen görs tillgänglig för Beta-användare för nu, och det introducerar möjligheten att skapa anpassade funktioner med hjälp av Excels formelspråk.

Företaget påpekar att Excel-formler är världens mest använda programmeringsspråk, och nu har det fått möjlighet att definiera anpassade, återanvändbara funktioner. Det finns inget behov av att lära sig ett komplext programmeringsspråk, vilket gör LAMBDA tillgängligt för alla.

Se även:

Genom att skriva på Excel-bloggen förklarar Microsofts Brian Jones: “Enkelt uttryckt låter LAMBDA dig definiera dina egna funktioner med hjälp av Excels formelspråk. Excel låter dig redan definiera anpassade funktioner, men bara genom att skriva dem på ett helt annat språk, t.ex. JavaScript. Däremot låter LAMBDA dig definiera en anpassad funktion i Excels eget formelspråk “.

Han fortsätter med att säga:

Dessutom kan en funktion anropa en annan, så det finns ingen gräns för kraften du kan distribuera med ett enda funktionsanrop. För människor med datavetenskaplig bakgrund är du förmodligen redan bekant med begreppet lambdas, och introduktionen av LAMBDA gör Excel-formelspråket Turing Complete …

Med LAMBDA kan du ta vilken formel du än har byggt i Excel och slå den in i en LAMBDA-funktion och ge den ett namn (som “MYFUNCTION”). Var som helst i ditt ark kan du hänvisa till MYFUNCTION och använda den anpassade funktionen igenom hela arket.

Mer information och exempel finns på Excel-bloggen.

Microsoft har inte sagt när detta kommer att börja rulla ut för alla Excel-användare, så om du vill testa funktionerna i LAMBDA själv kan du registrera dig för Office Insider-programmet och välja Betakanal.

0 Shares