Skulle du byta Android eller iOS mot Windows XP Mobile – 2018-utgåvan?

0 Shares

Microsofts plan med Windows 10 var att slå en miljard enheter inom ett par år, men att allt hängde på att operativsystemet var en hit på PC, surfplatta, och mobil. Tyvärr var Windows 10 Mobile en kostsam flopp och ledde i slutändan till Microsofts utträde från mobilmarknaden.

Det har ryktats ett tag att teknikjätten kanske planerar att återvända till utrymmet med en hopfällbar Surface Phone, men det kommer att behöva mer än rätt hårdvara – operativsystemet måste vädja till användare av Android och iOS, och ge dem en anledning att byta. Windows XP Mobile – 2018 Edition är just ett sådant operativsystem.

SE ÄVEN:

YouTuber Kamer Kaan Avdan, som tidigare har skapat konceptvideor för Windows 11, iOS 12 och Android 9.0, och senast uppdaterat Windows XP, Windows 95 och Windows 7, ger oss en glimt av hur framtiden kan vara, med en ny video som visar sin vision av Windows XP Mobile – Edition 2018.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hans skapande av mobila operativsystem har det vanliga XP-gröna och blåa färgschemat, med en aktivitetsfält längst ner som ger enkel åtkomst till Start-knappen, telefon, internet, e-post och meddelandekomponenter. Det finns också ett alternativt svart och orange Zune-tema som jag är ganska lockad av.

Operativsystemet har fortfarande samma kaklade layout som finns i Windows Phone / Windows 10 Mobile, men med en XP-twist till den. Om du stänger av telefonen visas avstängningsskärmen som miljontals XP-användare känner till.

Rover hunden återvänder i detta koncept, hjälper mobilanvändare att hitta vad de letar efter, och operativsystemet levereras också med 3D Pinball Space Cadet. Musik görs mer attraktivt med införandet av Windows Media Player Visualiseringar.

Sammantaget tycker jag att det ser fantastiskt ut. Vad tror du? Skulle du byta till Windows XP Mobile – 2018-utgåvan?

0 Shares