Skulle du byta Windows 10 mot Windows 95 – 2018 Edition?

0 Shares

Windows 95 var aldrig mycket att se på, med sin överväldigt grå, boxiga design, men för två decennier sedan var det revolutionerande och introducerade Windows-användare till konceptet Start-meny och aktivitetsfält för första gången, liksom rudimentär plug-and- spela support.

Sanningen att säga, det var aldrig det bästa av operativsystemen (Windows 98 och XP förbättrades båda väsentligt på de grundar som den lade ner) men om det hade en modern makeover, kunde vi förlåta dess brister? Fest dina ögon Windows 95 – 2018-utgåvanoch bestäm själv.

SE ÄVEN:

YouTuber Kamer Kaan Avdan, som tidigare har skapat konceptvideor för Windows 11, iOS 12 och Android 9.0 och senast uppdaterat Windows XP, har svaret med en ny video som visar sin vision om Windows 95 – 2018-utgåvan.

Som du förväntar dig har den moderna versionen fortfarande ett gammalt utseende om det, även om jag är säker på att dess retro-stil kommer att tilltala många användare.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Aktivitetsfältet och Start-menyn är fortfarande gråa och det finns raka linjer överallt, men ett stänk av färg här och där – särskilt i Den här datorn och den nya låsskärmen – gör verkligen skillnaden.

Konceptversionen innehåller ett urval av stationära datorer, Microsoft Edge som standardwebbläsare, och det finns till och med en glimt av vad Twitter 1995-utgåva kan se ut.

Jag gillar utseendet på det uppdaterade operativsystemet, men – till skillnad från Avdans föreställning av XP – tror jag inte att jag vill använda det. Vi kanske firar BetaNews 20-årsdag i år, men vissa saker är bäst kvar tidigare och för mig är Windows 95 definitivt en av dem.

Och du då?

0 Shares