Skulle du köpa en guld iPhone 5S?

0 Shares

Apples kommande iPhone 5S kommer att vara sladdad i guld enligt de senaste viskningarna på nätet. Har iRumour kvarnen äntligen gått ur rälsen?

Tydligen inte, åtminstone om MG Siegler vid TechCrunchs källor ska tros. Han verkar vara övertygad om att iPhone 5S kommer att få ett bländat guldfärgjobb för att gå med i de nuvarande svartvita alternativen, och medan våra ögonbryn sakkunnigt lyfts, finns det några faktorer som ger spekulationen viss trovärdighet.

Enligt iMores Ally Kazmucha (som känner till anodiseringsprocessen) är guld en av de enklaste färgerna att infundera på en iPhone, med äkta svart som en av de svåraste.

Inte bara det, men guld är också en av de vanligaste färgbehandlingarna efter köpet och är en eftertraktad färg på asiatiska marknader.

Fortfarande skeptisk? Vi klandrar dig inte. Guldfärgning gör trots allt skrikande klibbigt – ett ord som aldrig tidigare har funnits i Apples ordförråd.

Men vi lever nu i en värld där vi är veckor borta från en billig iPhone 5C av plast – i sig ett försök att ta en del av marknadsandelen i framväxande ekonomier – och där iPad Mini är en sak som faktiskt finns, trots Steve Jobs själv berättade att mikrotabletter skulle vara döda vid ankomsten.

Om Apple lyckas fånga subtiliteten i Asus Transformer Prime’s champagne-guldfärgning (i motsats till att komma in i glänsande Halloween-kostymsmyckeområde), kanske en guld-iPhone inte är så illa trots allt.

Håll dig uppdaterad tills den 10 september, där allt kommer att avslöjas vid Apples iPhone-lanseringsevenemang.

[iMore, TechCrunch, image: Macboutic]

0 Shares