Skype beta lägger till skärmdelningsfunktion

0 Shares

Skärmdelning på Skype

Sedan förvärvet av Skype har Microsoft långsamt men säkert utvecklat meddelandeverktyget och senast ökat antalet chattdeltagare till 50. Nu har företaget släppt en ny version av programvaran – i beta för tillfället – där den är möjligt att dela din skärm med den du chattar med.

Betafunktionen är tillgänglig för personer i Skype Insider-programmet, och den möjliggör mobil skärmdelning på både iOS och Android.

Se även:

Microsoft har inte angett hur lång tid det kommer att dröja innan funktionen tar sig till icke-insiders, men tidigare har det inte tagit lång tid för funktioner att flytta från beta till allmän version.

Medan skärmdelning är något som sannolikt kommer att vara av särskilt intresse för företagsanvändare, är det något som också kommer att tilltala många hemanvändare.

I ett inlägg i Skype-communityn säger Microsoft:

Din enhet är inte längre en begränsning för att göra mer gjort med Skype. Med den senaste Insider-versionen kan du nu dela din skärm på din Android- eller iOS-enhet under ett samtal. Klicka bara på … och välj Dela skärm för att komma igång.

Vill du visa dina medarbetare en PowerPoint-presentation? Eller dela dina swipes på dejtingsappar? Eller kanske handla online med din bestie? Från och med idag har Skype täckt dig.

Om du ännu inte har registrerat dig för Skype Insider-programmet och vill prova den nya betaversionen kan du registrera dig här.

0 Shares