Skype beta-testare kan nu hålla gruppchattar med upp till 50 deltagare

0 Shares

Skype videochatt

Microsoft har fördubblat antalet personer som kan delta i Skype-gruppvideosamtal. För betatestare som är involverade i Skype Insider Preview ökar den övre gränsen från 25 till 50.

Även om detta kanske inte är något som den genomsnittliga hemanvändaren kommer att vara särskilt intresserad av, är det något som kommer att välkomnas av företagsanvändare eftersom det innebär att de kommer att kunna hålla större fjärrmöten gratis.

Se även:

Ändringen rullade ut för ett par dagar sedan, så om du ännu inte har uppdaterat till den senaste versionen av Skype beta, är det dags att göra det. För närvarande är större gruppvideochattar endast tillgängliga för beta-testare, men det är något som sannolikt snart kommer att lanseras i stor skala.

Microsoft meddelade ökningen av antalet chattdeltagare i Skype-forumen:

Vi är glada att meddela två stora förändringar av gruppsamtal i Skype. Innan nu stödde Skype bara samtal i grupper upp till 25 deltagare – men idag stöder vi samtal i grupper på upp till 50! När du startar ett samtal i dessa stora grupper skickar det ett meddelande istället för att ringa alla medlemmar för att inte avbryta dem som inte kan gå med. Med den här uppdateringen ser du också att ljud- och videoknapparna nu är aktiverade i dessa större grupper.

Microsoft säger också att det har gjort ringning valfritt i en uppdatering av funktionen för samtalsavisering. Företaget förklarar: “När du startar ett videosamtal i dessa mindre grupper kommer vi att skicka ett meddelande till din grupp (precis som i de stora samtalen) men om du fortfarande vill ringa får du möjlighet när samtalet har börjat”.

0 Shares