Slaget vid de hopfällbara telefonerna: Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

0 Shares

Galaxy Fold och Mate X

Den fällbara telefonens ålder är över oss. Borta är prototypernas dagar – nu har vi hårdvara som vi faktiskt kan köpa … eller kommer åtminstone att kunna mycket snart. Både Samsung och Huawei har presenterat fällbara de senaste dagarna, men hur staplar de?

De två företagen har tagit olika tillvägagångssätt med Galaxy Fold och Mate X när det gäller gångjärn, men det finns också specifikationer att tänka på – och naturligtvis pris. Så hur jämför de två vikbara fällbara fällorna?

Se även:

Eftersom detta är ny teknik kommer en hopfällbar telefon med en rejäl prislapp. Galaxy Fold har ett startpris på $ 1 980 – och det är viktigt att komma ihåg att det här är det startande priset för den billigaste modellen – medan Mate X ger dig 2,600 dollar i ögonen. Förutsatt att det ursprungliga ekonomiska utlägget inte skjuter upp dig, måste du fatta ett beslut mellan de två telefonerna.

Den kanske mest anmärkningsvärda skillnaden mellan de två handenheterna är hur de utvecklas. Samsungs Galaxy Fold ser snarare ut som två telefoner som hänger ihop och det har ett gångjärnssystem som kan jämföras med en Microsoft Surface Book; detta betyder att det vid gångjärnet finns ett litet mellanrum mellan de två delarna. När den är hopfällbar finns det en liten 4,6-tumsskärm med en upplösning på 840 x 1960 och ett bildförhållande på 21: 9. Öppna enheten som en bok och en större 7,3-tums Infinity Flex Dynamic AMOLED-panel avslöjas inuti. Detta har en upplösning på 1536 x 2152 och ett bildförhållande på 4,2: 3.

Huawei Mate X fungerar på motsatt sätt – det finns bara en skärm och den lindas runt telefonen när den är ihopfälld läge. Innan det fälls ut finns en 6,6 tum framskärm med en upplösning på 2480 x 1148 och en bakre bildskärm som mäter 6,38 tum med en upplösning på 2480 x 892. Ovikta finns en 8-tums skärm med en upplösning på 2480 x 2200. Det har noterats att när den expanderas till 8-tums surfplatteläge är skärmen helt platt, även om det finns en märkbar liten “rynka” på skärmen – men det är möjligt att detta kanske inte är fallet i enheter som skickas till kunder . Till skillnad från Galaxy Fold stängs de två panelerna i Mate X med varandra och den är bara 11 mm tjock. De exakta måtten på Galaxy Fold är inte kända ännu, men det är säkert att säga att när den är vikad är den tjockare än Mate X.

Du kan se hur Samsung Galaxy Fold ser ut i den här videon:

Den billigaste Samsung Galaxy Fold har 12 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme, men mer rymliga modeller kommer också att finnas tillgängliga. Längre ner på linjen, vid ett okänt datum, säger Samsung att en 5G-version av telefonen också kommer att finnas tillgänglig. Huaweis Mate X är å andra sidan en 5G-telefon från början. Det börjar med 8 GB RAM-minne och 512 GB lagringsutrymme, och inkluderingen av en minneskortsplats gör att detta enkelt kan utökas.

Samsung har utrustat sin första hopfällbara med ett 4,380 mAh batteri, medan Huawei har packat i en 4500 mAh enhet. Mate X drivs av en Kirin 980-processor, och Galaxy Fold är utrustad med en liknande driven oktakärna Qualcomm Snapdragon 855. Medan Samsung har valt att inkludera en utskärning i skärmen på Galaxy Fold för att hysa fronten mot kameror och bakre ansiktet i huvuddelen har Huawei valt att inkludera dessa i en vertikal stapel som hjälper till att frigöra skärmen. Samsung har packat inte mindre än sex kameror i Galaxy Fold: på baksidan, en 16-megapixel ultra-vidvinkel enhet, en 12-megapixel vidvinkel enhet och en 12-megapixel teleenhet. På framsidan finns det 10 megapixel- och 8-megapixelkameror, och det finns också en selfie-kamera på 10 megapixlar på omslaget. Huawei har valt att inkludera Leica-märkta optik – totalt tre kameror. Det finns en 16-megapixel vidvinkel, 40-megapixel vidvinkel och en 8-megapixel tele-kamera.

Kolla in Huawei Mate X i följande video:

Båda telefonerna kommer att släppas under de kommande månaderna, med Huaweis fäste för mitten av året och Samsungs öronmärkta under en tid under andra kvartalet.

0 Shares