Släpp kandidat för Chromium-baserad Microsoft Edge tillgänglig för nedladdning nu – full lansering kommer 15 januari

0 Shares

Ny Microsoft Edge-logotyp 2019

Under helgen skrev vi om Microsoft som avslöjar en ny logotyp för den Chromium-baserade versionen av Edge; nu finns det större nyheter.

Idag, efter olika beta-byggnader, lanserar företaget lanseringskandidaten för den nya Microsoft Edge för både Windows och macOS. Det har också avslöjat att datumet för allmän tillgänglighet är den 15 januari.

Se även:

Versionen av Chromium-baserade Microsoft Edge som lanseras idag är nära den slutliga koden, så vad du ser nu borde vara ganska mycket vad vi ser om ett par månader. Även om det inte officiellt märks som “stabilt”, bör denna version vara tillräckligt solid för att användas som en daglig webbläsare utan problem.

Genom att meddela tillgängligheten för släppkandidaten, använder Microsoft också chansen att visa upp omvandlingen av den gamla logotypen till den nya:

I ett blogginlägg säger Microsoft: “The släpp kandidat för nya Microsoft Edge för Windows och macOS kan laddas ner just nu med allmän tillgänglighet inriktad på Jan.. 15 på mer än 90 språk. Microsoft Edge körs på samma Chromium-webbmotor som Googles Chrome-webbläsare, vilket ger dig bästa webbkompatibilitet och prestanda “.

Företaget lyfter fram nya funktioner i webbläsaren:

En ny standard för spårningsförebyggande i Microsoft Edge. Vi tror att du ska veta vem som har tillgång till dina data och ha kontrollen att välja vad du delar. Microsoft Edge börjar med spårningsförebyggande på som standard, så du behöver inte vidta några åtgärder för att omedelbart börja ha en mer privat surfupplevelse. Med SmartScreen och spårningsförebyggande hjälper vi dig att skydda dig mot nätfiske, skadlig programvara och nya typer av skadlig kod som kryptojacking. Microsoft Edge och Bing erbjuder nu också nya InPrivate-läge över hela din webbupplevelse så att dina onlinesökningar och surfning inte tillskrivs dig, vilket ger dig mer kontroll över dina personuppgifter.

Och:

Nya funktioner som Samlingar kan aktiveras som en del av Microsoft Edge-förhandsgranskningsbyggnaderna, så att du lättare kan samla webbinnehåll, organisera din forskning och exportera innehållet till Word och Excel så att du kan använda kraften i dessa applikationer för att analysera information och samarbeta.

Microsoft driver den nya versionen av Edge som idealisk för “IT-proffs” och citerar tre nya funktioner som bevis:

Utvidgningen av MicrosoftFastTrack distributionsprogram till distribuera nya Microsoft Edge i Q1 2020. Utvidgningen av App försäkra program att täcka Microsoft Edge under Q1 2020. Om din webbplats fungerar i Internet Explorer 11, Google Chrome eller den aktuella versionen av Microsoft Edge, fungerar den bara i den nya versionen av Microsoft Edge. Och om det inte fungerar hjälper vi dig att fixa det utan extra kostnad. Vi är det enda företaget som kan göra den garantin. En ny säkerhetsbaslinje för nya Microsoft Edge. Säkerhetsbaslinjer är förkonfigurerade grupper av säkerhetsinställningar och standardvärden som rekommenderas av relevanta säkerhetsteam. Microsoft Edge har sin första säkerhetsbaslinje nu i förhandsgranskning, vilket gör det snabbt och enkelt för IT-proffs att ha en rekommenderad utgångspunkt för säkerhets- och efterlevnadspolicyer. Dessa meddelanden bygger på ett omfattande Microsoft-tillvägagångssätt för kontroll och säkerhet på Microsoft Edge, som använder kärnan i säkerhetsarkitektur som IT-proffs redan använder och känner till.

Släppkandidaten för Microsoft Edge baserad på Chromium-motorn finns att ladda ner här.

0 Shares