Slutet på en era när Bill Gates lämnar Microsoft-styrelsen

0 Shares

För många människor är Bill Gates synonymt med Microsoft, även om han i många år nu har haft väldigt lite att göra med företaget han grundade.

Dessa dagar är Gates fokus främst på filantropiska aktiviteter, som global hälsa och utveckling, utbildning och klimatförändringar. Han avgick från den dagliga driften av Microsoft 2008, men var kvar i styrelsen. Idag meddelar han att det inte längre är fallet.

I ett LinkedIn-inlägg, med titeln Focusing My Time, skriver Gates:

Jag har fattat beslutet att avgå från båda de offentliga styrelser som jag sitter i – Microsoft och Berkshire Hathaway [Warren Buffett’s holding company] – att ägna mer tid åt filantropiska prioriteringar inklusive global hälsa och utveckling, utbildning och mitt ökande engagemang för att ta itu med klimatförändringarna. Ledarskapet i Berkshire-företagen och Microsoft har aldrig varit starkare, så det är dags att ta detta steg.

Att sitta i Berkshire-styrelsen har varit en av de största utmärkelserna i min karriär. Warren och jag var de bästa vänner långt innan jag gick med och kommer att vara långt efter. Jag ser fram emot vårt fortsatta partnerskap som medförvaltare av Bill & Melinda Gates Foundation och medgrundare av The Giving Pledge.

Med avseende på Microsoft innebär att avgå från styrelsen inte på något sätt avgå från företaget. Microsoft kommer alltid att vara en viktig del av mitt livsarbete och jag kommer att fortsätta vara engagerad i Satya och det tekniska ledarskapet för att hjälpa till att forma visionen och uppnå företagets ambitiösa mål. Jag känner mig mer optimistisk än någonsin över de framsteg företaget gör och hur det kan fortsätta att gynna världen.

Jag ser fram emot den här nästa fasen som en möjlighet att behålla de vänskap och partnerskap som har betydat mest för mig, fortsätta att bidra till två företag som jag är oerhört stolt över och effektivt prioritera mitt engagemang för att ta itu med några av världens tuffaste utmaningar.

0 Shares