Smartron t.band Review

0 Shares

Indisk konsumentelektronikstart och OEM Smartron har också tagit sig in på IoT-marknaden efter att ha provat sina händer inom smarttelefon- och bärbara datorsegmentet. Med bandet tittar Smartron på träningsmarknaden genom att fylla ett tomrum i under Rs. 5000 segment. Det finns en massa fitnessspårare tillgängliga just nu till olika prispunkter.

Nu vad band gör att andra trackers inte är förmågan att beräkna BP och EKG. Till priset av Rs. 4,999, T-band är en attraktiv affär, men hur bra fungerar det i verkliga livet är en fråga som vi kommer att besvara nedan.

Låt oss gå direkt till recensionen!

Vi har använt bandet i drygt en vecka nu och här är vad vi hittade.

Viktiga funktioner i bandet

OLED-skärm Optisk pulsmätare IP67 Nominell EKG- och BP-övervakning Aktivitetsspårare Enkelt bytbara band

Lådans innehåll

Lådan är ganska enkel i design med topp som är transparent, så att du kan se bra på trackern själv. Under trackern ligger den magnetiska laddningsdockan tillsammans med laddningskabeln

Här är allt som kommer inuti lådan:

Smartron t.band USB-laddningskabel Laddningsstation Användarhandbok

Bygg och design

När det gäller design verkar det inte som om Smartron har lagt ner mycket eftertanke. Utseendet skiljer sig inte från vad vi har sett tidigare på andra spårare. Men området där Smartron har arbetat är byggkvaliteten. Spåraren verkar robust med huvudkåpan gjord av rostfritt stål, medan undersidan är gjord av högkvalitativ plast.

Spåraren har spännen i ändarna, med band som har snabbstift för att enkelt byta ut banden.

Överst på trackern har en 0,96-tums OLED-skärm med en upplösning på 128 x 64 pixlar vilket verkar ok för storleken på trackern. Under skärmen är en tjock pekplatta i metall placerad, som verkar lite på sin plats och äter mycket av de bästa fastigheterna.

Trackern i sig är mycket bekväm och kan bäras under längre tid utan problem. IP67: s vatten- och dammbeständighet gör den till en perfekt kandidat för utomhusaktiviteter.

Sammantaget är vi mycket nöjda med byggkvaliteten och det finns inte mycket att klaga på.

Display och pekplatta

Bandet har en 0,96-tums OLED-skärm med en upplösning på 128 x 64 pixlar som tidigare nämnts. Displayen verkar ok men kunde ha varit lite större om Smartron hade gått med ett annat alternativ för att interagera med bandet. Annat än detta är skärmen tillräckligt ljus och vi märkte inga problem med den.

Kommer till pekplattan, här där sakerna går söderut, är pekplattan lite finkig och registrerade inte vidrör ofta. Vi befann oss och knackade på pekplattan mer än en gång för att lysa upp skärmen. Nu hjälper den här pekplattan också sensorerna vid inspelning av BP och vi hoppas att Smartron fungerar på dess känslighet i de efterföljande uppdateringarna.

Prestanda

T.band fungerar precis som en fitnessspårare ska göra. T.bandet kan spela in steg, brända kalorier, hjärtfrekvens, sömnmönster och blodtryck. Stegräknaravläsningarna är korrekta och det finns till och med ett alternativ där bandet vibrerar så att det är dags att ta en promenad, vilket ibland är smidigt. När vi pratar om BP- och EKG-övervakningen är avläsningarna nästan korrekta med lite felmarginal.

UI på bandet kan vara lite förvirrande eftersom det tar en massa kranar och håll. Det hade varit fantastiskt om det fanns ett alternativ i appen att ta avläsningar. På huvudskärmen på bandet visas tid och aviseringar, genom att trycka en gång kommer du in i träningsläge, som bara har ett enda läge. Att knacka igen tar dig till EKG-sektionen där du kan ta avläsningen genom att hålla på pekplattan i 30 sekunder. Den sista skärmen är för BP och den har samma mätprocess som för EKG men tiden som behövs här är 120 sekunder.

När vi pratar om appen är användargränssnittet ganska enkelt. Det finns flikar för varje mätning som bandet gör som sömnspårning, BP, EKG. När du har utvidgat flikarna kan du få en detaljerad resultatinformation. Appen låter dig också känna till ditt hälsoindex, nu är hälsoindex här en övergripande rapport om din vitala hälsa. Hälsoindexet tar in alla data och ger dig ett övergripande resultat.

Med appen t.health kan du synkronisera data med både Google Fit och Apples hälsoapp. Detta kan vara användbart för människor som förlitar sig på Googles eller Apples dataspårning eller använder flera träningsenheter för att hålla koll på sin hälsa.

Batteriet på bandet kan enkelt ta dig 3-4 dagar och laddningstiderna är också mindre. Bandet använder en egen laddare som du måste ta hand om, eftersom det för närvarande inte finns någon information om tillgängligheten av reservladdare.

Prissättning av Smartron-band

Fördelar

Solid Build aktiv pulsmätare IP-67 vattenmotstånd BP och EKG-övervakning

Nackdelar

Displayen syns inte utomhus. Pekplatta-appen behöver inte fungera

Bedömning – Ska du gå för det?

Det här är att vara en första fitnesscentrerad tracker från Smartron, det är verkligen ett rätt steg men behöver förbättras. Det finns verkligen ingen tracker på marknaden som gör BP och EKG vid denna prispunkt och formfaktor. Det finns massor av bra saker med bandet som de solida, bytbara banden, OLED-skärmen. För personer som vill köpa en fitnessspårare med BP- och EKG-support bör du titta på den här produkten.

0 Shares