Snälla smartphone-tillverkare, kopiera inte iPhone X

0 Shares

Face palmbord kaffe Apple MacBook

IPhone X är den bästa iPhone som du kan få just nu, men den är verkligen inte den snyggaste. Du kan nog säga vart jag ska med det här: hacket. Det kan skilja det från andra smartphones, men det är ont att titta på en $ 1000-enhet.

Apple hade förmodligen sina skäl när det bestämde sig för att gå med den designen och jag tror att det kommer att förbättras i framtida iterationer. Problemet är att andra tillverkare tycker att det är värt att kopiera, inte undvika som pesten. Nya ZenFone 5 kommer med ett hack och det är inte den enda. Med utseendet kommer den kommande Huawei P20 att följa efter.

För mina ögon är hacket på iPhone X ett tecken på att Apple helt enkelt inte kunde komma med en bättre teknisk lösning för att implementera TrueDepth-kameran och de nödvändiga sensorerna. Det är ett tecken på svaghet. Ett misslyckande med att göra vad det borde ha gjort och vad det ville göra. Det är inte ord som någon i Cupertino gillar att höra.

(Troligtvis är det inte möjligt att göra alla dessa sensorer till en del av skärmen just nu, varken på grund av kostnader eller tekniska begränsningar, men jag misstänker att ingen hos Apple är nöjda med hur saker och ting blev. Jag misstänker att samma sak går för Essential, som lanserade en smartphone med liknande hack månader innan Apple gjorde det.)

En smartphone som ZenFone 5, som saknar den senaste maskinvaran på iPhone X (följaktligen den troliga anledningen till skåran), behöver inte den. Jag misstänker att anledningen till att det är för att skapa kontroverser, något som många tillverkare behöver bedöma utifrån deras svaga leveranser. Men det kommer att vara kortlivat, och jag tror att det kommer att vara fallet för varje ny smartphone som kopierar den. Ingen kommer ihåg följare och ingen strävar efter att stödja dem.

Viktigast av allt tror jag att det skickar fel meddelande om de människor som köper dem. Jag menar, om du gillar en enhet för vad den erbjuder och det bara råkar ha det hacket vill du förmodligen inte ha folk som kommer fram till dig bara för att fråga om du har en iPhone X eller gör narr av dig för att vara billig .

Ja, ja, jag vet vad du ska säga nästa: “Vem bryr sig om vad folk tycker?” Det är egentligen inte poängen. Om du får dåliga upplevelser när du använder den telefonen är chansen att du inte kommer att njuta av det för mycket. Jag tror inte att det finns (förnuftiga) konsumenter som köper en telefon för att få negativa reaktioner från människor. Jag menar, vem tycker om att bli frågad om de har en mycket dyrare och utan tvekan bättre produkt bara för att för nionde gången förklara att den faktiskt är billig och, ja, inte lika bra?

Tillverkare kopierar varandra ofta, kan du påpeka, och jag instämmer helhjärtat. Kopieringsfunktioner sker på alla nivåer, och det är något vi har förväntat oss av alla större spelare. Detta är dock på en helt annan nivå och det öppnar copycatsna för att förlöjligas. ASUS bör undvika att sätta sig i en position där det kan ses så – åtminstone inte om det vill tas på allvar.

Samma sak gäller för andra företag som vill följa efter: gör det inte. Det kommer inte att göra dina enheter bättre om användarna måste stå ut med knäppa användargränssnitt (för jag tvivlar verkligen på att hacket kommer att vara lika bra integrerat som det är på iPhone X) och tvingas titta på den monstrositeten varje dag.

Kopiera inte det som är lätt. Kopiera det som är svårt.

Fotokredit: FXQuadro / Shutterstock

0 Shares