Som? finner hälften av Windows 10-användare har stött på problem, uppmanar Microsoft att betala ersättning

0 Shares

Det är rättvist att säga att Windows 10 inte har haft de smidigste åkattraktionerna. Användarna var långsamma att anta det, och Microsofts svar på detta – att tvinga operativsystemet till användarna mot deras vilja – gick inte alls bra. Som du förväntar dig.

Windows 10 är nu ett ganska bra operativsystem och erbjuder ett antal välkomstfunktioner, men det är inte utan problem, som konsumentmästare Vilken? har funnit.

Tillbaka 2016, Vilket? kritiserade Microsoft för sin hårda säljmetod till Windows 10 och sedan för dess dåliga kundsupport. I ett nytt uppföljningsstycke föreslår välgörenheten att mycket lite har förbättrats.

Som? undersökte mer än 1100 Windows 10-användare i mars 2018 (så innan ankomsten av april 2018-uppdateringen) och fann att hälften av dem hade upplevt problem med operativsystemet.

Dessa problem inkluderade programvarukompatibilitetsproblem (21 procent), enheter som inte längre fungerar (16 procent), e-post som inte synkroniserades (7 procent), borttagning av icke-Microsoft-programvara (6 procent) och betydande avmattningar (5 procent).

Av dem som upplevde datoravbrott eller fel slutade 46 procent att betala någon för att fixa det, till en genomsnittlig kostnad på £ 67 ($ 90).

Som svar på Vilka? S klagomål har Microsoft erbjudit “gest av goodwill” -betalningar till de medlemmar som drabbades hårdast, men det går inte någonstans nära tillräckligt för konsumentgruppen som säger:

Vi vill att Microsoft ska erbjuda kompensation till personer som har spenderat tid och pengar på att försöka få tillbaka sin dator till det läge som den var innan programvaran installerades.

Välgörenheten är också missnöjd med att Microsoft slutar stödja funktionsuppdateringar efter 18 månader och säger:

Detta innebär i slutändan att 18 månader efter att du har vägrat eller vänt om en uppdatering eftersom den bryter din dator kan du befinna dig fast i en version av Windows 10 som inte längre kan ta emot säkerhetsuppdateringar, vilket gör din dator mycket mer sårbar för onlineattacker. Vi uppmanar Microsoft att åta sig att göra allt för att säkerställa att programuppdateringar som är associerade med Windows 10 inte orsakar problem inom konsumentdatorns ekosystem i framtiden. Som en del av detta vill vi att Microsoft delar upp viktiga Windows 10-säkerhetsuppdateringar så att konsumenterna inte behöver ladda ner betydande och potentiellt felinducerande uppdateringar bara för att vara säkra.

Som svar på Vilka? S förfrågningar utfärdade Microsoft ett uttalande om pannan:

Windows 10 ser den högsta kundnöjdheten och det lägsta antalet förfrågningar om kundsupport för någon version av Windows. Windows 10 är den säkraste och säkraste versionen av Windows och vi uppmuntrar våra kunder att hålla sig uppdaterade med de senaste Windows-uppdateringarna.

Fotokredit: Gustavo Frazao / Shutterstock

0 Shares