Sony A7R III har meddelats

0 Shares

Sony har precis tillkännagett sin nya spegelfria kamera, Sony A7R III, och som en Sony A7-serie kameraanvändare var den här nyheten för mig väldigt spännande. Sony har gjort vågor på fotografimarknaden med sina A7-kameror, särskilt A7S II och A7RII.

Så vad är några av de nya funktionerna vi förväntar oss att komma ut på nya A7R III? Sony i ett pressmeddelande de skickade mig nämnde:

35 mm helskärms 42,4 MP bakgrundsbelyst Exmor R ™ CMOS-bildsensor med utvecklad bildbehandling kontinuerlig fotografering med upp till 10 bps med antingen tyst fotografering eller mekanisk slutare och full autofokus / automatisk exponeringsspårning 399 fasavkännings-AF-punkter som täcker 68% bildområde, 425 kontrast AF-punkter och ungefär 2 gånger effektivare Eye AF 5-axlig optisk kroppsstabilisering med en 5,5-stegs slutartidsfördel Hög upplösning 4K[vi] Filminspelning med full pixelavläsning och ingen pixelbinning Helt redesignad för professionella, inklusive uppgraderad autofokus, dubbla SD-kortplatser, förlängd batteritid, SuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C ™ -terminal och mer Kompakt, lätt kropp endast 23 oz

Sony verkar vara valet för innehållsskapare just nu, tack vare deras låga ljusnivåprestanda och mängden detaljer de kan fånga när de paras ihop med en anständig lins. Prestanda beror främst på deras mycket välkontrollerade ISO-nivå, som sträcker sig från 50 – 1024o0 på denna kamera. Varför någon skulle skjuta så högt är fortfarande ett mysterium, men ändå är det goda nyheter för de nattfotografer och videofotografer.

Det finns också en ny frontend LSI som fördubblar avläsningshastigheten. Det har parats ihop med en uppdatering av BIONZ X-chipset som ger den här kamerahastigheten 1,8 gånger snabbare än den äldre Mk II-versionen. Du hittar också en femaxlig optisk stabiliseringsinställning, vilket resulterar i en 5,5 stegs slutartid fördel. Antivibrationsfunktionen gör det ännu enklare att fotografera, vilket minimerar saker som suddig bild, även när du använder kontinuerlig fotografering med 10 fps.

Det finns nu ett uppgraderingsfokuseringssystem, med Sony som implementerar 399 fokalplan-fasdetekterings-AD-punkter som täcker cirka 68% av det totala bildområdet både horisontellt och vertikalt. Jämfört med A7R II har det skett en ökning med 400 punkter med AF-kontrasten. Detta i ett nötskal ger A7R III en mycket bättre fokuseringstid, särskilt i svagt ljus.

En sak som videoinnehållsskaparna kommer att vara nöjda med är 4K-video. Även om detta inte är nytt för Sony-utbudet av kameror, gör A7R III något intressant för att öka bildkvaliteten här. Kameran samlar in information på 5 000 pixlar och minskar sedan den till 4K, vilket i princip skapar en mycket snyggare bild. 4K Log-Gamma hybridinställningen ger dig en fantastisk 4K HDR-kvalitet, som kan spelas upp på en 4K HDR-kompatibel TV. Du kan spela in med 120 fps i Full HD för att ge dig några smörjiga 5x slow motion-bilder.

Nu är saken, den här underbart klingande kameran är inte billig. Bua! Du kan förvänta dig att den nya Sony A7R III kommer att sälja cirka 3 200 £ i Storbritannien när den har lanserats på marknaden. Jag är mycket upphetsad över detta, och det borde du också vara. Sony gör några underbara kameror och blir mycket snabbt ett favoritmärke för fans, särskilt på online-marknaden.

0 Shares