Sony Ericsson K220i recension

0 Shares

I mobiltelefonvärlden betalar du enkelt en premie för kompakthet. Men K220i skräpar denna gamla tekniklag genom att vara billig, lätt att ficka och packa en färgskärm, kamera och FM-radio.

Detta skulle inte betyda mycket i en högtalarstil i toppklass, men i en modell som syftar till att betala ett lågt pris på pay-as-you-go är det imponerande.

Lite godis som pratar

K220is utseende är anständigt nog – det är en liten liten godisbar med blåsvart hölje (finns även i vitt) och kromskärning.

Färgskärmen är inte den senaste (65 536 färger, där toppskärmar har 16 miljoner plus), och de enkla bakgrundsbilderna som erbjuds får inte skärmen att lysa.

Kameran är på samma sätt grundläggande med VGA-upplösning (det är 0,3 megapixlar). Riktningsplattan längst ner på skärmen har en kameraikon, så att trycka upp slår på snapper.

Du kan skicka bilder i meddelanden eller via infraröd – det finns tyvärr ingen Bluetooth ombord – och bilder är bra för meddelanden eller bakgrundsbild, men inte spränga affischstorleken.

Radio döda

De andra vägbeskrivningarna på navigeringsplattan tar dig till kontakter, meddelanden eller FM-radio. Som med andra telefoner fungerar FM-radio bara när du har anslutit antennen, headsetet.

Men även om radiotunern är stereo, är headsetet inte det. Eftersom det inte finns något standardljuduttag är det svårt att se en väg runt detta utan att köpa en extra till ytterligare kostnad.

Ljudet är bra genom headsetet, särskilt för talkanaler, men det är synd att du inte kan göra något annat (som att skriva ett meddelande) utan att stänga av radion. Ändå är det lätt att använda och låter dig spara 10 favoritstationer.

Rullande menyer

Menysystemet gynnar en rullningslista snarare än det vanligaste rutnätet med ikoner, kanske för att skärmen är så liten. Det fungerar bra, hjälpt av att funktionerna inte är så omfattande som de på topptelefonerna.

Det finns tre spel ombord, inklusive Quadra Pop, en underjordisk pussel med poinky-plonky-poäng och Honey Cave 2, som har en plattform för björn, bin, honung och deathtrap. Tillräckligt med korta ögonblick utanför täckningen, kanske.

Grundläggande betyder grundläggande

Du hittar larm-, kalender-, timer-, stoppur- och räknarfunktioner, men lite annat. Tillräckligt för de människor som svär att de bara vill ha en grundläggande telefon.

Om det är det du letar efter är K220i ett bra val, med anständig men exceptionell batterilivslängd, enkla och intuitiva menyer och ser ut som tro på dess budgetpris.

0 Shares