Sony Ericsson K530i recension

0 Shares

Med sin Walkman- och Cybershot-telefonpizzazz fortsätter Sony Ericssons bröd och smör att ta Nokia på bastelefonmarknaden. K530i, till exempel, ser ut som att den borde betala ett premiumpris, men är faktiskt en överkomlig mellantelefon.

Du får en elegant metallisk knappsats och riktningsknappar, en cool 3D-effekt skärmsläckare och bäst av allt 3G-funktionalitet för drygt 100 £ SIM-fri.

Ljus! Handling!

Den hemskärmsanimationen – en snurrande kolumn med blinkande brickor – är imponerande, till och med hypnotisk, och kan räcka för att vinna försäljningen på egen hand.

På nackdelen är den blanka riktningsplattan lite för slät – fingrarna kan glida av knappen du riktar dig mot. Skärmen, även om den är ljus och detaljerad, är varken så stor eller lika färgstark som vissa telefoner.

Nokia konverterar, se upp

Även om Sony Ericssons senaste modeller, som K850i och W910i, har bytt till ett mer konventionellt användargränssnitt som domineras av gröna och röda ‘Skicka’ och ‘Slut’ -tangenter, föredrar K530i fortfarande de konstigare funktionstangenterna och en ‘Tillbaka’ -knapp. Om du är van vid dem är de inga problem, men användare som byter från en Nokia-telefon kan tycka att de är okända.

På det hela taget är dock Sony Ericssons bra på enkelhet i gränssnittet – Meddelandemenyn levererar texter, e-postmeddelanden och RSS-flöden på ett mycket tillgängligt sätt.

Standard snapper

2MP-kameran är genomsnittlig, saknar blixt eller ljus och har fast snarare än autofokus. Men åtminstone är det lätt att komma till tack vare den dedikerade sidoknappen.

Det här är inte en Walkman-telefon så musikuppspelning är inte så sofistikerad som den kunde, men är fortfarande användbar. Stereo Bluetooth betyder att du kan spela upp dina låtar på ett trådlöst headset medan telefonen ligger i fickan eller väskan.

Minneslagring är liten så du behöver ett kort – endast Sonys M2 Memory Stick passar.

Namnge den låten

En utmärkt extra är Track ID, som kan identifiera musik du hör i en butik, till exempel genom att spela in ett utdrag och skicka resultatet till en text. Du kan också använda den för att känna igen musik som spelas på FM-radio.

Den här telefonen är också den första som fungerar med Sony Ericsson HGE-100-hörlurar med inbyggd GPS-mottagare, men vi har ännu inte testat hur bra det fungerar för att förvandla din telefon till en sat-nav.

Som en anständig, grundläggande mobil är K530i där uppe med Nokia 6120 Classic. Det är en stor storlek och lätt att använda, samtidigt som man gömmer en massa funktioner under dess snygga hölje.

0 Shares