Sony Ericsson K550i recension

0 Shares

Till skillnad från Walkmans musiktelefonsortiment som har fötts upp som kaniner har Cyber-shot-kameraserien varit mer återhållsam när det gäller att främja sin blodlinje. Om du inte inkluderar den kommande K850i fem megapixeln, kan du räkna Cyber-shot-samlingen å ena sidan: K800i, dess efterträdare, K810i och vår utvalda telefon här K550i.

Sony Ericsson vill dribbla ner Cyber-shot-upplevelsen till förskottsnivå med K550i och på 80 pund representerar det en Billy-affär. Men kommer Cyber-shot-standarden som vi har varit med om på K800i och K810i att spädas ut när vi tappar en division?

Knappat upp

EDGE-aktiverad K550i verkar vara din genomsnittliga Sony Ericsson candybar, trimma på 14 mm och ficka genial vid 95g. Det har svept det lilla tangentbordet som har introducerats på W880i, vilket visade sig vara en taggig kund för fingret. Men tangentbordet fungerar mycket bättre på denna tjockare uppsättning Cyber-shot.

I annat fall spelar K550i ut som alla andra användarvänliga Sony Ericsson-kompadrar, komplett med W880i-esque bargrepp på femvägs D-pad för extra köp.

Foto passform

Pixeleffekten kan ha minskat men 2MP-objektivet är fortfarande ett ljust spel. Ett lite skakigt glidande linsskydd skjuter upp avtryckaren när den öppnas, medan det enkla kamerans användargränssnitt och fotoinställningar speglar förbi Cyber-bilder till en tee.

Tyvärr har Sony Ericsson utelämnat sina bilder och bilderna BestPic och Photo Fix, och blixten är ett ganska grovt men ändå bländande LED-ljus snarare än det bättre Xenon-stilnumret.

För att kompensera har K550i fått tillförlitlig autofokus och makro för närbilder. Inte en dålig avvägning med tanke på dess förskottsrankning. För en snapper i mellanklassen levererar K550i några sprickbildningar med starka detaljer, särskilt när den smyger in för närbilder, tillsammans med konsekvent fokus och levande färger. Det kommer inte alltid att finnas på pengarna men standarden är hög för denna nivå.

Musikmix

Annars kommer K550i laddad med den kapabla standardutgåvan Sony Ericsson musikspelare, som låter söt, särskilt med en basförstärkning, genom de medföljande hörlurarna. Tillverkarens musikigenkänning TrackID-tjänst får också en titt in medan du lyckliga valpar till och med får en inbyggd FM-radio.

K550i kanske inte har pixeleffekt eller mjukvaruklockor och visselpipor från sina större Cyber-shot-bröder, men det är en av de mest fullbordade två-megapixel kameratelefonerna som gör rundorna. Och med bara £ 90 på förskottsbetalning blev din dag ännu bättre.

Relaterade recensioner

O2 Cocoon

Samsung F300

Sony Ericsson W880i

0 Shares