Sony Ericsson K850i recension

0 Shares

Sony Ericssons Cyber-shot-telefoner känner till deras fotografiska lök men har nyligen överträffats i megapixelinsatserna av liknande Nokia N95 och Samsung G600. Tja, Sony Ericsson har inget av det – det har bitit tillbaka med sin egen 5MP-telefon, K850i.

HSDPA-racing K850i har genomgått en seriös kosmetisk och operativ översyn jämfört med tidigare cyber-shooters. Det är mycket starkare än K810i och resultatet är en mer solid torso med bara lite extra fettlager.

De nya Xbox-stylee Luminous Green-markeringarna kan också vara lite funky för vissa men den radikala tangentbordslayouten kommer att orsaka mer oro. Är nycklarna så besvärliga som de ser ut?

Grand redesign

Tack och lov inte – i själva verket är vi glada att kunna rapportera att de tre nya beröringskänsliga funktionsknapparna är förvånansvärt mycket lyhörda. En T650i-knappsats i fyrkantig nubstil har skickats in, men återigen är den söt att tummen och otroligt klar för snabba smsar.

Navigeringsplattan är det mest konstiga experimentet på showen med en tunn skena som omger knapparna 2 och 5. Din inställning kommer utan tvekan att vara inriktad på en standard femvägs joypad, så denna bildning tillsammans med peksknapparna kommer att orsaka initialt tvekan. Men håll ut och det kommer inte dröja länge innan allt blir andra natur.

Fristående snapper

K850i har definitivt en fristående digital snapper-glans om det. Linsen är skyddad av tuff plast och när du slår på kameran via den dedikerade av / på-knappen, öppnas linsskyddet automatiskt.

En mycket praktisk switch är också tillgänglig för att växla mellan stillbildsläge, videoinspelning och visa dina snaps i galleriet – en vanlig funktion på digitalkameror.

Liksom W910i är detta Cyber-shot också utrustat med accelerometerns rörelsesensorer så att skärmen automatiskt vänder från stående till liggande läge när du flyttar telefonen. På samma sätt är det nya utseendet Media-meny som skördar dina taggbara foton, videor, musik, podcasts och ljudböcker under ett bekvämt tak också en fixtur.

Den enda nackdelen är att linsen lockar utstryk och måste torkas av innan den knäpps.

Tänd vägen

Bortsett från den uppenbara vandringen i megapixel dyker K810i-fotografiska funktioner upp igen – Xenon Flash, Best Pic-teknik, autofokus och makroläge för närbilder – med endast kamerans användargränssnitt grafiskt justerat.

Intressant är att K850i också är den första Sony Ericsson-telefonen som har ISO-inställningar (100, 200, 400), så att du kan bli professionell och anpassa kameran till olika ljusförhållanden. Det fungerar bra med 400-inställningen som avsevärt ökar ljusstyrkan i dystra inomhusmiljöer.

Videoinspelningsupplösningen har också fått QVGA-kvalitet med 30 bilder per sekund, vilket lätt överträffar K810is svaga erbjudande. Även om det inte når Nokia N95: s VGA-höjder, är det fortfarande en enorm förbättring trots att han lider av den fruktade domaren.

MicroSD-maskin

I ännu en första, K850i har också brutit Sonys led och stöder nu microSD-kort tillsammans med det egna Memory Stick Micro-formatet. Båda är inrymda i ett hotswappable-kortplats och det ligger på botten under en stor fjäderhängd grind som också rymmer SIM-kortet och batteriet.

Vi kan inte heller glömma att nämna att K850i är riggad med alla mobila extrafunktioner inklusive inbyggd musikspelare med Mega Bass boost, stereo Bluetooth-stöd, FM-radio, full HTML-webbläsare älskare likhetsdelade HSDPA-hastigheter och videosamtal.

Så hur jämför K850i med vår nuvarande favorit N95? Om du vill ha multimediamuskel är Nokias telefon det bättre valet. Men K850i är den överlägsna snapper, med skarpare detaljer och autentisk färgbild som trumfar N95: s hyperljudande färger. Camphone tronen väntar.

Relaterade recensioner

Nokia 6300

Samsung SGH-G600

Nokia N95

0 Shares