Sony Ericsson P1i recension

0 Shares

Sony Ericsson har helt ignorerat den gyllene regeln att inte blanda affär och nöje med P1i. Dess smarta P-serier har alltid varit slavar till kostymerna, men den här femte generationens enhet serverar en multimediefest för att distrahera affärsmän från kalkylblad och effektivitetsmål.

Smart makeover

P1i har ett nytt utseende, helt demonterar den klumpiga P-seriens signaturdesign och krypterar sina stilkoder från den snyggare M600i messenger-enheten. Sumofysiken hos sin föregångare, P990i, är historia, och du kan definitivt glida den i kostymfickan utan rädsla för att välta.

Telefonen omfattar det dubbla QWERTY-tangentbordet som senast sågs i M600i, med varje tangent tilldelade två bokstäver och differentierade med en vippomkopplare. Fullständiga QWERTY-kadetter kommer att hitta övergången knepig men lägg i transplantatet och du tummen snart som hastighetsdemon. Om detta är för taggigt att behärska, finns det ett virtuellt tangentbord på pekskärmen eller, för sanna masochister, handskriftsigenkänning.

Fartdåre

P1i kör Symbian UIQ, vilket i princip är detsamma som det mer populära Series 60 OS med några tweaks. Det är lätt att navigera och du kan enkelt krydda det med över 350 UIQ-applikationer från tredje part. En annan snygg förbättring är de anpassningsbara startskärmsikonerna som låter dig skapa upp till 15 funktioner och funktioner genvägar.

Tack vare en ny processor – Sony Ericsson hävdar att den är fyra gånger snabbare än P990i – är P1i också en multitasking-mästare. Vi hade över tio program som kördes samtidigt och P1i svettade inte. Det är uppenbarligen mer effektivt än dess buggen riddled föregångare.

Det kan inte matcha Nokia E90s expansiva skärm, men att surfa på nätet på P1is 2,6-tumsskärm är smidigt. Den oöverträffade webbläsaren Opera 8 klämmer in fullständiga HTML-sidor i läsbara bitar, och P1i upptäcker om Wi-Fi eller 3G är tillgängliga. Webbläsaren har också ett fliksystem som gör att du enkelt kan bläddra mellan webbsidor.

Multimedia extra

3.2MP-kameran är det största steget upp från P990i och den har fotograferingsgarnering – inklusive autofokus, makrofokus och vitbalansinställningar – för att göra det värt. Bildkvaliteten når nästan Cyber-shot-kvalitet, även om det inte finns någon Xenon-blixt och att kasta runt gränssnittet via pekskärmen är lite lurigt.

Den inbyggda musikspelaren är en annan mäktig artist, som håller fast vid standardarrangemanget som ses i K810i men lägger till albumåtkomst och elva equalizer-inställningar inkluderar Mega Bass för extra low-end thumpery. Ljudkvaliteten är väldigt dynamisk, särskilt när vi kopplade dem till MOTOROKR S9 Bluetooth-hörlurar för en trådlös träning.

Affärs kompis

All denna multimedia-malarkey tas tacksamt emot men affärsbudet ska inte svettas – alla meddelanden och PIM-funktioner är på plats. Det finns stöd för många push-e-postklienter, Quick Office-sviten låter dig skapa och redigera dokument, och kameran fungerar också som en visitkortscanner, även om vi tyckte att dess prestanda var temperamentlig.

P-serien har kommit åldrande med P1i, och även om den inte har GPS- eller HSDPA-befogenheterna från Nokia E90 och N95, är denna smartie fortfarande en frontlöpare för företag och nöjesgäster.

0 Shares