Sony Ericsson W810i recension

0 Shares

Freestyle. Du hör fortfarande folk säga det när de hänvisar till en personlig kassett, CD eller, ahem, MiniDisc-spelare, även om saken inte är en Sony.

Som varumärke har inte ens iPod ännu kommit nära att uppnå en sådan hushållsnamnsstatus, så de senaste Walkman-telefonerna har stora Doc Marten-stil stövlar att fylla.

En multitaskare som gör alla jobb bra

W810i är kompakt, sexig och musikalisk – tänk dig Holly Valance, men med en mer lovande framtid. Liksom W800 innan den har den här mobilen en fantastisk MP3-spelare med ett användarvänligt menysystem och dedikerade musikreglage på sidan. Du får också ett 512 MB minneskort, bra för 120 låtar eller mer.

Kortplatsen sitter på sidan av telefonen under en skyddsklaff snarare än gömd i batterifacket, så det är lätt att komma åt. PC2-programvaran Disc2Phone är mycket långsam för att överföra musik men det är åtminstone ett enkelt drag-och-släpp-jobb.

Ett enda alternativ för musik vid uppstart innebär att du inte ens behöver slå på telefonanslutningen, och Sonys är bra för medföljande hörlurar – du får ett par snäva in-öron som erbjuder lite ljudisolering för att blockera de omgivande oiks.

Tyvärr sadlar du med en proprietär kontakt som sitter fast i telefonens botten. Du behöver en adapter för att uppgradera dina burkar.

Glädjen i en joystick

Att använda detta som bara en telefon – himlen förbjöd! – du kommer inte att ha många problem om du är van vid Sony Ericssons logiska gränssnitt och lilla joystick, som inte har förändrats så mycket de senaste åren.

Kameran är nästan den bästa 2-megapixel snapper du hittar den här sidan av Nokia N90s raket-launcher av en lins, och fotoljuset är mer användbart än du tror. Skärmen är också fantastisk för storleken. En utmärkt allround, då, men ändå en bättre telefon än det är en MP3-spelare eller kamera.

0 Shares