Sony Ericsson W880i recension

0 Shares

Walkman-telefonfamiljen är inte traditionellt känd för sin sexighet. Det udda orange-och-krämfärgjobbet åt sidan, de föredrar att koncentrera sig på musik, 3G-surfning och ibland Symbian-smarthet.

Men det verkar som om de har förändrat sig. Kanske blev de hånade av en Motorola KRZR eller närmade sig för att visas på Fat Club. Vi vet inte – allt vi vet är att Sony Ericsson har skapat en lustvärd ny modell som heter W880i, och vi kan inte lägga ner den.

Hon är på mode

Rent fysiskt är W880i en tidig kandidat för årets telefon. Den är svimlande 9,4 mm tjock. Lägg det sida vid sida med vår nuvarande favorit Walkman, W850i, och det är som att jämföra Lily Cole med Chris Moyles.

Avgörande är att den inte är för tunn. Till skillnad från Samsung X820 är den bekväm att hålla och är utmärkt konstruerad. Blandningen av rostfritt stål och en gummerad yta på baksidan ger den också den perfekta blandningen av utseende och robusthet.

Slå på den och du hälsas av en ljus QVGA-skärm och det vanliga Sony Ericsson-gränssnittet. Kombinationen av tecknad grafik och en fyrvägs joystick är verkligen inte revolutionerande, men den är smidig och intuitiv.

Finns det ett men?

Naturligtvis dikterar Newtons lag om supertunna telefoner att dessa telefoner alltid skär hörn med sina funktioner. Så var är kompromisserna? De största nackdelarna är brist på minne och några användbarhetsfrågor. Med bara 10 MB inuti och Memory Stick Micro-kort på 2 GB, tittar du på en telefon som bara kan lagra 50 album samtidigt.

Dessa snygga sidoknappar – en Walkman-spelargenväg, en volymbrytare och kameraluckan – är också en mardröm för fingret. Men vår rädsla för att knappsatsens lika små knappar skulle tvinga oss att bära runt ett litet barn för att göra vår textning visade sig ogrundade: de fungerar förvånansvärt bra med lite övning.

Söt, söt musik

Musikaliskt sett är W880i lika med sina Walkman-kamrater. Ljudet är fullt och detaljerat, de medföljande in-ear-hörlurarna blockerar gatubuller och du får den vanliga kombinationen av albumkonst, spellistor och praktisk Disc2Phone-programvara för att rippa och överföra CD-skivor.

Ytterligare bonusar inkluderar stöd för stereo Bluetooth-hörlurar – det fungerade en godbit med våra Jabra BT620s – och inkluderingen av ett 1 GB M2-kort i lådan. Våra enda musikaliska stön är överföringshastigheterna (gäspiga fyra minuter per album) och den tunna högtalaren.

Recension fortsätter efter pausen …

Webb feat

Musik kan vara W880is dagjobb, men på natten njuter det av 3G-surfing. Webbläsaren kanske inte är i Nokia N80-klassen, men de extra hastigheterna gör regelbundna razzia på webben livskraftiga och det har en snygg RSS-läsare.

W880i är också, som resten av familjen Walkman, en född underhållare. Det finns stöd för Java-spel och bortkastade applikationer som Music Mate, ett gitarrackordbibliotek. 2MP-kameran saknar blixt och autofokus, men kompenserar lite med kvaliteten på dess dagsljusbilder. Det finns anständiga arrangörsfunktioner som en kalender som kommer att synkroniseras med både Mac (via iSync) och PC. Och batteriet såg oss genom en bra tre dagars tung användning.

Vi är förvånade över hur mycket W880i har packat i sin magra kropp. Visst, det är inte så smart som en iPhone, lika kavernös som en Nokia N91 eller så praktisk som en W950i. Men dess dynamitmix av Walkman-programvara, 3G och lysande design innebär att det, åtminstone tills Apple rullar ut sina stora kanoner senare i år, är vår nya musikmobil.

0 Shares