Sony Ericsson W910i recension

0 Shares

Nokia kan vara redo för mamman till alla mobila musikanfall, men när det gäller att stämma på studsan regerar Sony Ericssons Walkman-telefoner fortfarande. Den snart kommande W960i ser ut att vara den inofficiella mobila musikens heliga gral, men fram till att starta sin senaste ljudäventyrare, W910i, är Walkman-telefonen att eftertrakta.

W910i är den första Walkman som inleder nästa generations spelare, som spankerar ny multimediaprogramvara för skrivbordet, skapar stämningsanpassning av spellistor och musikavkänning. För att inte glömma att det också är den allra första Sony Ericsson-telefonen som skadar HSDPA-nedladdningshastigheter.

Glida bort

Sony Ericssons förkärlek för skjutreglaget växer efter en butik full av godisbarer och W910i är dess finaste åkare hittills. Åtgärden är fjäderbelastad medan torso är Rhianna-trim, även om den har en tendens att knaka.

Den berömda Walkman-spelaren faller nu under Sony Ericssons nya mediabanner som samlar din musik, foton och videor under ett tak. Det nya utseendet Media-menyn har grafiskt tagits från Sony PSP och nu lägger Podcast och ljudböcker till sina musikaliska underavsnitt plus ett foto taggsystem för att snyggt arkivera dina snaps. Det är ett bekvämt sätt att få tillgång till alla dina multimedieclobber.

Skaka, skramla och rulla

Fortfarande på Walkman-spelarens tips, med en ny SensMe-funktion kan du märka låtar efter humör. Ledsna, glada, snabba och långsamma låtar plottas alla i en känslografik så att du kan skapa spellistor.

Detta innebär att uppdelade låtar lagras till exempel under den yttersta änden av “Sad” -diagrammet. SensMe är knäppa nog, men vi tror att spelare kommer att veta att nå Old Bobbie Ds ‘Blood On The Tracks’ album för den katartiska utgjutningen.

W910i är fylld med rörelsessensorer inklusive accelerometrar för att automatiskt ändra skärmens orientering när du flyttar den från stående till liggande läge på Apple iPhone. Övergången är sömlös medan ytterligare sensorer har installerats för att hantera handkontrollen.

Återigen har W910i lyft den här rörelsen från Sonys NW-S200 Walkman-dedikerade digitala musikspelare: dra telefonen åt vänster eller höger och spåren hoppar, lägg i blandningsläge, ge den en vaggling och låtarna blandas slumpmässigt.

Men medan det fungerar till punkt och pricka måste du hålla ner den obekvämt placerade översta Walkman-knappen innan du startar handleden och dessutom är vi osäkra på hur Joe-allmänheten kommer att reagera på ofrivilliga ryckningar.

W910i är förstärkt till gälarna med sprickande nya funktioner. Det är fortfarande sant för Walkman-telefonarvet men har mer handtag på hela det mobila multimedialandskapet, och för det samlar det hela fem stjärnor.

0 Shares