Sony Ericsson Xperia X8 recension

0 Shares

Tidigare kom Sony Ericssons Xperia Android-smarttelefonserie i bara två storlekar: X10 Mini och Mini Pro små och stora med flaggskeppet X10. Den som ville ha något däremellan fick vänta att söka någon annanstans. Tack och lov har den japanska skandinaviska klädseln äntligen kopplat in denna storleksklyfta med det lägre mellanklassen och den kompakta Xperia X8.

Oroande för X8 är det mot en viss hård konkurrens på denna nivå, särskilt från LG Optimus One, HTC Wildfire och Samsung Galaxy Portal. Exklusivt för O2 och £ 130 vid förskottsbetalning gör det mindre än 30 till 40 pund för dessa rivaler men är det värt att spara pennorna och ta det något billigare alternativet?

Plast fantastiskt

X8 gör inte en uppmuntrande start. Ramen är huggen från topp till tå av knarrande plast som, trots att den är mycket lätt och fickvänlig, känns billig och otäck. Dess rivaler är redan uppe när det gäller byggkvalitet.

Även om den har en större 3-tums kapacitiv pekskärm än sina 2,55-tums X10 Mini-stablemates, har Sony Ericsson ändå fortfarande portat sitt specialanpassade användargränssnitt för små skärmar. Det fungerar bra i vissa fall, särskilt med de fyra anpassningsbara hörnikonerna på hemskärmarna, men det finns bara plats för en widget per hemskärm, vilket allvarligt begränsar anpassningen.

Fram till denna månad tappade X8 på Android 1.6 men en ny 2.1-uppgradering ger den nu en känsla av respektabilitet. Ändå trots det senaste OS-boostet känns det fortfarande lite daterat bredvid out-of-the-boxen Android 2.2 med LG Optimus One och nyheter om Android 2.3 Gingerbread-förbättring.

Ingen multi-touch

Tyvärr stöder inte 2.1-uppdateringen Flash-video eller multi-touch. Det är inte idealiskt men hindrar inte webbsurfningsupplevelsen för mycket med ett dubbeltryck som ger maximal zoom eller ikoner på skärmen som ger större kontroll. Den övergripande pekskärmens prestanda är i allmänhet lyhörd och accepterar de flesta produkter och svep men vi fann att det behövs extra tryck när du trycker på meddelanden på det virtuella tangentbordet.

Sony Ericsson Timescape-appen är ett snyggt sätt att samla all din korrespondens på sociala nätverk, meddelanden och missade samtal under ett tak. Karusellindexkortarrangemanget är ett ess för att bläddra igenom med en blick, men det är benäget att fördröja ibland medan du läser längre missiv och svarar, mer när det gäller Facebook och Twitter, du måste hoppa online istället för att stanna kvar i appen.

Med sin Cyber-shot stamtavla har Sony Ericsson traditionellt utformat starka kameratelefoner, men X8: s fasta fokus 3MP snapper är en stor låt. Med en stadig hand och bra ljus tar det tillräckligt med snaps för att publicera online på olika SN-webbplatser, men utan blixt och en handfull scenlägen, förvänta dig inte bra resultat i svagt ljus och inomhusmiljöer.

Xperia X8 är en tillräckligt solid Android-telefon och första gången smarttelefonköpare kanske vill ha en shufti. Men lämna över lite extra pengar och LG Optimus One et al levererar en överlägsen prestanda på denna nivå.

0 Shares