Sony Xperia Z Ultra – hands on review

0 Shares

Skärmen är naturligtvis den utmärkta funktionen hos Xperia Z Ultra, och den gör inte besviken. Trots att vi hade ett lägre antal ppi jämfört med sina mindre full HD-rivaler märkte våra ögon helt enkelt ingen skillnad och ikoner, bilder och filmer ser skarpa, klara och ljusa ut med levande naturliga färger. Det kan bero på Sonys Triluminous Bravia-skärmteknologi och X-Reality-motorn, men på något sätt blev våra ögon imponerade.

Inte bara det, men vi kan också bekräfta att skärmen verkligen fungerar med en normal Biro – ingen dedikerad penna krävs. Sony berättar att det här tekniska häxverket är möjligt tack vare en mycket tunn “sensor-on-lens”, men vi är inte säkra på vad det är eller hur det magiskt kan fungera med allt från en biro till en reservoarpenna. Något pennaformat alls, faktiskt.

Ändå fungerade det, även om vi upptäckte att vi var tvungna att trycka lite hårdare än vi gillade ibland för att få pennan att registrera. Skärmen känns också nästan klibbig när man använder en penna, men det kan bero på bläckresterna på Biro-spetsen. Sammantaget skulle vi hellre använda en penna för att hålla oss på den säkra sidan, trots det utlovade repmotståndet.

Det finns fortfarande lite slöhet i färg från breda betraktningsvinklar, men det är inte lika uttalat som med Xperia Z. Vi får ett recensionsexempel före försäljningsdatumet i september, så håll dig uppdaterad för vår fullständiga dom.

0 Shares