Sony Xperia Z Ultra recension

0 Shares

Z Ultras skärm skämmer bort dina ögonbollar med 6,4 massiva tum full HD-skönhet. Som en överdriven Furby kommer det att kräva uppmärksamhet när du slår på den, och du kommer mer än gärna att tvinga.

Trots att det har ett lägre ppi-antal än mindre 5-tums 1080p-smartphones, klämmer det fortfarande in fler pixlar per tum än iPhone 5s. E-böcker och webbplatsartiklar är skarpa och lätta att läsa, och skärmens stora storlek gör att du kan surfa på internet med full fetthet utan att behöva faffla runt med att zooma in och ut.

HD-videor och spel ser också fantastiska ut, och färgerna förblir stränga och levande utan att vara för övermättade och orealistiska.

Betraktningsvinklarna är också mil bättre än Xperia Z- och Z1-skärmarna, som båda verkar tvättade så fort du lutar dem till och med något. Svarta är också mycket anständiga för en icke-AMOLED-skärm.

Det finns dock en eller två niggles. Z Ultras skärm är inte riktigt ljus nog för vår smak. Även vid full ljusstyrka är vi ute efter lite extra lumen, och du kanske kämpar för att använda den i mycket starkt solljus.

Det andra problemet vi har hittat på skärmen är att de vita är lite krämiga.

Du kommer bara att märka det när du jämför det med de Dazz-liknande vita telefoner som iPhone 5s och LG G2, så håll dig fri från alla jämförelser och låt din hjärna strategiskt glömma alla vita nivåer. Okunnighet är salighet.

Dessa två problem åt sidan, den stora storleken på Z Ultras skärm, i kombination med dess skärpa och utmärkta färger, gör dig verkligen glad.

Är skärmen tillräckligt bra för att fylla rollen som en primär liten surfplatta? Absolut.

0 Shares