Sony Xperia Z3 + recension

0 Shares

Där Sony försöker kompensera för denna inte helt topprestanda är det med massor av bonuslägen. Detta har varit dess taktik i flera år nu, men Sony har fortfarande lyckats lägga till några nya tillbehör här.

Den viktigaste är AR. Detta klistrar in 3D-djur ansikten på människor i klassiskt “det kommer att underhålla barnen” mode. Som tidigare nämnts är detta en av de saker som verkligen får telefonen att börja värmas upp.

Den andra är 4K-video. Sony Xperia Z3 + kan spela in den superskarpa videon dagens barn blir galna för. Men att använda läget på en ljus dag är faktiskt rätt smärta, eftersom telefonen dämpar skärmen för att försäkra sig om att den inte värms upp för snabbt. Den här effekten slutar inte heller när du lämnar kameran. Ta ut telefonen på en solig dag och skjut den lite och utomhus kommer skärmen att bli dödad för länge.

Uppenbarligen behövs lite mer arbete. Men åtminstone vet vi att Sony är i fallet.

Det finns också många andra roliga AR-baserade lägen och fler filter än du vet vad du ska göra med. Du kan till och med ladda ner extra tredje part från appen.

Men efter att surret med att förvandla ditt ansikte till en gorillamask har gått ner skulle du förmodligen ha det bättre med en LG G4 eller Samsung Galaxy S6. Det är lite av en kicker med tanke på att båda telefonerna faktiskt använder Sony-sensorer.

Tillbaka när Sony var företaget som pressade smala telefoner mer än bara någon annan, var det lätt att skylla på problem som överhettning på Xperia-telefonernas tunnhet. Men nu när nästan alla gör telefoner som lister på 6-7 mm-märket, fungerar den ursäkten inte längre.

Sony Xperia Z3 + -högtalaren imponerar inte för mycket heller, och eftersom Alcatel OneTouch Idol 3 visade oss hur kraftiga förare kan låta i en telefon så tunn (och till halva priset), är det lite nedslående. De är inte hemska, men har bara inte den extra biten av mellanklass som vi börjar förvänta oss av avancerade telefoner.

De kommer inte nära att matcha HTC One M9s BoomSound-högtalare, till exempel. Vid maximal volym får de också bakglaset att vibrera ganska, vilket känns konstigt när du håller telefonen för att spela ett spel eller titta på en film.

En konstig bieffekt av detta är att om du lägger ner Sony Xperia Z3 + på en plan, något resonant yta som ett bord, kommer det faktiskt att förstärka ljudet och lägga till den biffighet som högtalaren själv saknar. Så det kan låta ganska bra, bara inte ensamt.

0 Shares